Прес-служба Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» інформує: введення в дію технічних регламентів перенесено на ІІІ кв. 2014 р.

28 Грудня 2012 1:21 Поділитися

Шановні колеги,

Інформуємо Вас, що 27.12.2012 р. підписано спільний наказ Мінекономрозвитку і торгівлі та МОЗ України № 1498/1126 «Про затвердження змін до деяких наказів Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики та Міністерства охорони здоров’я України», яким переноситься введення в дію Технічних регламентів на ІІІ кв. 2014 р.  Наказ набуває чинності з дня його опублікування в офіційному друкованому виданні.

Наказом затверджено зміни до 3 спільних наказів Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики і МОЗ України від 26.08.2008 р. № 302/488, № 303/489 та № 304/490, якими було затверджено плани впровадження технічних регламентів і дату їх обов’язкового застосування — з 1 січня 2013 р.

Так, відповідно до змін технічні регламенти щодо медичних виробів підлягатимуть обов’язковому застосуванню починаючи з ІІІ кв. 2014 р.

Передумови

Вимоги технічних регламентів щодо медичних виробів затверджено постановами Кабінету Міністрів України від 16.07.2008 р. № 641, від 09.07.2008 р. № 621 та від 11.06.2008 р. № 536.

Нагадаємо, що Асоціація «Оператори ринку медичних виробів» (далі – АОРМВ) зверталася до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. з приводу застосування вказаних постанов КМУ з метою захисту професійних інтересів своїх членів, забезпечення підтримки вільної конкуренції на ринку медичних виробів, а також недопущення зупинки постачання необхідного для забезпечення лікувально-профілактичних та аптечних закладів асортименту медичних виробів з проханням перенести строк обов’язкового застосування Технічних регламентів.

Також, раніше повідомлялося, що 07.12.2012 р. в ході конференції «Фармбізнес: висновки 2012-очікування 2013» пані Ольга Баула, радник Віце-прем’єр-міністра України – міністра охорони здоров’я, зазначила, що наразі підписано наказ МОЗ України спільно з Мінекономрозвитку України, який переносить введення в дію Технічних регламентів на 01.01.2014 р.

Однак наказом № 1498/1126 від 27.12.2012 р. дату обов’язкового застосування технічних регламентів щодо медичних виробів від терміновано на ІІІ кв. 2014 р.

Про АОРМВ

Продовжується прийом заявок на оформлення членства в Асоціації. Членами Асоціації можуть стати оператори ринку медичних виробів  (імпортери, дистриб’ютори, аптечні заклади, торгові мережі та ін.).

З набуттям статусу члена АОРМВ компанії-члени отримують можливість:

  • отримувати моніторинг змін до законодавства, що регулює діяльність операторів ринку медичних виробів;
  • спілкуватися та обмінюватися досвідом з колегами;
  • брати участь у роботі Асоціації, її засіданнях, робочих групах тощо;
  • отримувати методичну та інформаційну допомогу з боку Асоціації;
  • звертатися до Асоціації за захистом спільних інтересів представників рикну та сприянням в розвитку підприємництва в Україні;
  • отримувати інформацію про тенденції та перспективи розвитку ринку виробів медичного призначення в Україні;
  • спільно з іншими членами Асоціації аналізувати проблемні питання, які виникають в процесі діяльності операторів ринку медичних виробів;
  • відстоювати свої права в органах виконавчої влади;
  • користуватися знижками на оплату участі у заходах Асоціації та її партнерів щодо налагодження зв’язків між представниками компаній та розширення їх бізнесу.

Усіх зацікавлених у співпраці запрошуємо звертатися до Секретаріату Асоціації за адресою: вул. Горького, 172, 7 поверх, м. Київ, 03680.

Щодо умов набуття членства та за іншою додатковою інформацією стосовно діяльності АОРМВ звертайтеся, будь ласка, до виконавчого директора Асоціації Дар’ї Дорощук за тел. +38 044 360 63 26 або електронною поштою [email protected]

За матеріалами, наданими прес-службою АОРМВ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті