Роз’яснення Федерації роботодавців України щодо функціонування Експертно-апеляційної ради

05 Лютого 2013 4:10 Поділитися

Пропонуємо увазі читачів роз’яснення Федерації роботодавців України щодо функціо­нування Експертно-апеляційної ради, яка є колегіальним органом, створеним при Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (далі — Держпідприємництва).

ФЕДЕРАЦІЯ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ

від 31 січня 2013 р. № 01-1-44

Обласні, АР Крим, Київська та

Севастопольська міські організації (об’єднання) роботодавців

Всеукраїнські галузеві

організації (об’єднання) роботодавців

Асоційовані та партнерські організації Федерації роботодавців України

Шановні колеги!

За результатами обговорення на нараді виконавчих директорів 29 січня 2013 р. надаємо роз’яснення щодо функціонування Експертно-апеляційної ради.

Відповідно до ст.7 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (далі — закон) Експертно-апеляційна рада є колегіальним органом, створеним при спеціально уповноваженому органі з питань ліцензування (Держпідприємництва).

До компетенції Експертно-апеляційної ради належать:

  • розгляд заяв, претензій та скарг суб’єктів господарювання на рішення органів ліцензування щодо порушення цими органами законодавства у сфері ліцензування;
  • експертиза проектів нормативно-правових актів органів виконавчої влади з питань ліцензування;
  • розроблення рекомендацій з основних проблем державної політики у сфері ліцензування;
  • надання попередніх висновків щодо пропозицій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян і підприємців щодо доцільності запровадження ліцензування певних видів господарської діяльності чи його скасування;
  • аналіз стану та розроблення рекомендацій щодо вдосконалення ліцензування.

Відповідно до ст. 21 закону рішення про анулювання ліцензії набуває чинності через тридцять днів з дня його прийняття.

Якщо ліцензіат протягом цього часу подає скаргу до Експертно-апеляційної ради, дія даного рішення органу ліцензування зупиняється до прийняття Держпідприємництва відповідного рішення.

Рішення Експертно-апеляційної ради стосовно звернень (апеляцій) є підставою для видання Держпідприємництва розпорядження про усунення порушень законодавства у сфері ліцензування, допущених органом ліцензування, яке є обов’язковим для виконання.

Федерація роботодавців України має представництво у складі 3 фахівців, які можуть здійснювати захист інтересів суб’єктів господарювання, що звертаються зі скаргами. Крім того, за минулий рік більшість скарг суб’єктів господарювання задоволено на користь ліцензіатів.

У зв’язку з цим просимо поінформувати своїх членів про даний механізм як ефективний засіб досудового врегулювання спору між ліцензіатом і органами ліцензування та завчасно повідомляти про подання заяв, претензій та скарг членами ваших об’єднань (організацій) на рішення органів ліцензування з метою оперативного реагування на засіданнях ради.

Інформацію з питань діяльності ради прохання надсилати до департаменту дерегуляції підприємницької діяльності. Тел.: +38 (044) 251-70-21; e-mail: [email protected] — Н. Гостєва.

З повагою
О.В. Мірошниченко,
заступник голови ради
Федерації роботодавців України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті