Проект Постанови Парламенту «Про скасування рішень Верховної Ради України від 4 квітня 2013 року»

08 Квітня 2013 5:30 Поділитися

ПОДАННЯ

проекту Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішень Верховної Ради України  від 04 квітня 2013 року»

Відповідно до статті 93 Конституції України, статті 12 Закону України «Про статус народного депутата України» та статей  48 та 89 Регламенту Верховної Ради України в порядку законодавчої ініціативи вношу на розгляд Верховної Ради України проект  Постанови  Верховної Ради України «Про скасування рішень Верховної Ради України від 04 квітня 2013 року». 

Проект Постанови під час його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України доповідатиму особисто.

Додатки:

1. Проект Постанови – на 2 арк.

2. Пояснювальна записка – на 2 арк.

3. Список авторського колективу – на 1 арк.

4. Електронна версія зазначених документів.

Народний депутат України В. О. Яворівський

СПИСОК АВТОРСЬКОГО КОЛЕКТИВУ

проекту Постанови Верховної Ради України  «Про скасування рішень Верховної Ради України  від 04 квітня 2013 року»

  1. Яворівський Володимир Олександрович – народний депутат України.
  2. Телішевський Ігор Зіновійович – помічник-консультант народного депутата України Яворівського В.О.
Народний депутат України В. О. Яворівський

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту Постанови Верховної Ради України  «Про скасування рішень Верховної Ради України  від 04 квітня 2013 року»

  1. 1.   Обґрунтування необхідності прийняття проекту Постанови

04 квітня 2013 року на псевдозасіданні Верховної Ради України VIІ скликання, яке відбувалося за адресою: вул. Банкова, 6-8, у нелегітимний спосіб були прийнятті рішення Верховної Ради України.

У статті 2 Регламенту Верховної Ради України йдеться:

«1. Верховна Рада проводить засідання у будинку Верховної Ради (місто Київ, вул. Грушевського, 5).

2. За рішенням Верховної Ради, прийнятим більшістю народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради, її засідання можуть проводитися в іншому місці.»

 Відповідного рішення Верховною Радою України прийнято не було. Також, допускається проведення засідань Верховної Ради України в іншому місці у випадку введення воєнного чи надзвичайного стану. Як відомо, ні воєнного, ні надзвичайного стану в країні не оголошено.

Відповідно до статті 84 Конституції України рішення Верховної Ради України приймаються виключно на її пленарних засіданнях шляхом голосування.

У свою чергу Конституційний Суд України у своєму рішенні від 11 липня 2012 року N 15-рп/2012 (справа про обрання Голови Верховної Ради України) дійшов до висновку про те, що рішення Верховної Ради України приймаються виключно на її пленарних засіданнях.

Таким чином, усі рішення, прийняті не на пленарному засіданні Верховної Ради України у будинку Верховної Ради України (місто Київ, вул. Грушевського, 5) є нелегітимними.

Варто зазначити, що на так званому пленарному засіданні не було 244 депутатів, про які заявляли представники Партії регіонів. За підрахунками з фото прямої трансляції, в залі знаходилось всього 182 депутати. Опозиційних депутатів, в тому числі опозиційних депутатів-членів Лічильної комісії, які хотіли перерахувати присутніх, не пустили до зали, аби ті не встановили справжню кількість учасників даного дійства.

Також, у зв’язку з тим, що не всі народні депутати були допущені до лжезасідання, в тому числі і я, народні депутати від опозиційних фракцій не мали можливості звернутись із заявою до головуючого про порушення Регламенту Верховної Ради України при розгляді питань порядку денного 4 квітня 2013 року.

2. Загальна характеристика і основні положення

Проектом Постанови пропонується скасувати рiшення Верховної Ради України від 04 квітня 2013 року.

3. Стан нормативно-правової бази у даній сфері регулювання

Конституція України від 28 червня 1996 року;

Закон України «Про статус народного депутата України» (Відомості Верховної  Ради  України, 1993, № 3, ст. 17);

Регламент Верховної Ради України, затверджений Законом України «Про Регламент Верховної Ради України» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, № 14-15, № 16-17, ст.133).

Прийняття Постанови не потребуватиме внесення змін до інших законодавчих актів України.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація норм Постанови не потребує фінансування за рахунок коштів Державного бюджету України.

Народний депутат України В. О. Яворівський

Проект (реєстр. № 2747 від 05.04.2013 р.)

вноситься народним депутатом України

В.О. Яворівським

ПОСТАНОВА

Верховної Ради України

Про скасування рішень Верховної Ради України від 04 квітня 2013 року

Верховна Рада України  постановляє:

І. Відповідно до статті 48 Регламенту Верховної Ради України скасувати:

1. рішення Верховної Ради України від 04 квітня 2013 року щодо законопроектів прийнятих за основу та в цілому як закони:

  • проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо визначення деяких доходів бюджету (реєстраційний номер 2177);
  • проект Закону про внесення змін до додатка №3 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013» (щодо функціонування Міністерства доходів і зборів України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій) (реєстраційний номер 2408);
  • проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо призначення пенсії батькам, які виховали п’ятеро і більше дітей  (реєстраційний номер 1244);
  • проект Закону про внесення змін до статті 6 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо державних гарантій) (реєстраційний номер 2476);
  • проект Закону про затвердження Загальнодержавної соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки (реєстраційний номер 1184);
  • проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо створення сприятливих умов для розвитку системи кредитування агропромислового комплексу) (реєстраційний номер 2655);

2. рішення Верховної Ради України від 04 квітня 2013 року щодо законопроектів прийнятих у другому читанні та в цілому як закони:

  • проект Закону про внесення змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель» (щодо зміни конкурсних умов) (реєстраційний номер 0884);
  • проект Закону про внесення зміни до пункту 4 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що ввозяться на митну територію України у рамках реалізації проектів (програм) за рахунок міжнародної технічної допомоги, яка надається відповідно до чинних міжнародних договорів, ініціативи країн Великої вісімки «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення» (реєстраційний номер 0974);
  • проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо добровільної сплати єдиного внеску (реєстраційний номер 0917).

ІІ. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування. 

Голова Верховної Ради України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті