Відповідь ДЕЦ щодо полівітамінів, включених до обов’язкового мінімального асортименту

Пропонуємо увазі читачів відповідь ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» на запит Всеукраїнської громадської організації «Фармацевтична Асоціація «ФАРМУКРАЇНА» щодо переліку лікарських засобів, включених до позиції «Полівітаміни» обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів, затвердженого наказом МОЗ України від 29.12.2011 р. № 1000.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПЕРТНИЙ ЦЕНТР

Лист

від 16.04.2013 р. № 16/440/К

Виконавчому директору

Всеукраїнської громадської організації «Фармацевтична Асоціація «ФАРМУКРАЇНА»

Шевченко Д.С.

Шановний Денисе Сергійовичу!

Державне підприємство «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі – Центр) – уповноважена Міністерством охорони здоров’я України (далі – МОЗ) спеціалізована експертна установа у сфері доклінічного вивчення, клінічних випробувань та державної реєстрації лікарських засобів, у межах, визначених Законом України «Про лікарські засоби», яка також є головною організацією у сфері здійснення фармаконагляду, розробки медико-технопогічних документів зі стандартизації медичної допомоги, проектів нормативних актів щодо медичного, в тому числі фармацевтичного, обслуговування.

У відповідь на Ваш запит від 27.03.2013 щодо переліку лікарських засобів, затвердженого наказом МОЗ України від 29.12.2011 № 1000 «Про затвердження обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів», повідомляємо про наступне.

З метою опрацювання порушеного у Вашому листі питання Центром було направлено звернення до Центр ВООЗ по співпраці в методології статистичних досліджень (WHO Collaborating Centre for Drug Statistics Methodology).

Також Центром був направлений запит до профільної консультативно-експертної групи (КЕГ) під керівництвом д-ра мед. наук, чл..-кор. НАМН України Бухтіарової Т.А.

Центр ВООЗ по співробітництву з методології статистичних досліджень та КЕГ незалежно один від одного дійшли спільної думки та зазначають, до групи полівітамінів включені:

  • A11B Полівітамінні комплекси без добавок;
  • A11E Комплекси вітамінів групи В без добавок (включаючи А11ЕС Комплекси вітамінів групи В з вітаміном С);
  • A11J Інші комбіновані вітамінні препарати (а саме А11JA – Комбінація вітамінів).

Таким чином, до наступного Переліку лікарських засобів,зареєстрованих в Україні, відповідно до наказу МОЗ України від 29.12.2011 р. № 1000 «Про Затвердження обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів» по позиції «Полівітаміни» будуть включені лікарські засоби, які мають коди АТС A11В, A11E, A11EС, А11J, A11JA.

З повагою,
В.о. Генерального директора
О.О. Нагорна
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

фармацевт 18.04.2013 5:42
О.О.Нагорна,можна будь ласка перелік лікзасобів? Дякую!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті