Держлікслужба зупинила ліцензію на імпорт та оптову торгівлю лікарськими засобами

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з лікарських засобів (далі – Держлікслужба), 14 травня 2013 р. під час проведення спільної позапланової перевірки фахівцями Держлікслужби України за зверненням Головного Управління СБУ в м. Києв та Київській області встановлено факт здійснення безліцензійного виробництва лікарських засобів ТОВ «Торговий дім «Каскад-медікал» в м. Васильків Київської області. Кількість препаратів, виявлених під час перевірки, становить 3,9 млн упаковок.

На території TOB «Торговий Дім Каскад-Медікал» було виявлено нерозфасовані та незареєстровані лікарські засоби з маркуванням німецькою мовою, упаковки українською мовою без зазначення номерів серій та термінів придатності, інструкції, а також запаковані лікарські засоби з маркуванням українською мовою. (До речі, один із препаратів, – лікарський засіб відомого німецького виробника Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ «Траумель С», – входить до ТОП-20 з найбільшими обсягами реалізації в Україні в 2012 р.).

Також, на цій території знаходилось приміщення для пакування лікарських засобів та обладнання для нанесення маркування на лікарський засіб. ТОВ «Торговий Дім Каскад-Медікал» не має ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів.

Держлікслужбою України згідно законодавства вжиті заходи щодо тимчасової заборони та вилучення з обігу усіх серій 60 найменувань лікарських засобів з маркуванням виробника Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ (Німеччина) за підозрою щодо фальсифікації.

Держлікслужба зупинила ліцензії ТОВ «Торговий Дім Каскад-Медікал» на імпорт лікарських засобів та оптову торгівлю лікарськими засобами.

Згідно з міжнародними домовленостями, Держлікслужба України про даний факт поінформувала міжнародні регуляторні органи, та органи країн, що потенційно можуть стати ринком збуту продукції неліцензованого виробництва.

За матеріалами www.diklz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті