МОЗ повідомляє про спад захворюваності на грип та ГРВІ в Україні

13 Січня 2010 5:52 Поділитися

Олександр Біловол, перший заступник міністра охорони здоров’я України, під час позачергового засідання Верховної Ради 13 січня повідомив, що в Україні реєструється спад захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Він поінформував, що 50 млн грн., виділених урядом, пішли на закупівлю медичних препаратів.

Стосовно 500 млн грн., виділених згідно з постановою КМУ від 30.10.2009 р. № 1147 «Про фінансування невідкладних заходів, спрямованих на запобігання поширенню інфекційних захворювань серед населення», то, за словами першого заступника міністра охорони здоров’я, 229,6 млн грн. з них використано на закупівлю медичних препаратів, а 270,4 млн грн. направлено в регіони. О. Біловол також нагадав, що уряд закупив 804 тис. упаковок препарату Tamiflu/Таміфлю (озельтамівір).

Крім того, О. Біловол повідомив, що наразі вакцина від грипу A (H1N1) російського виробництва пройшла доклінічні та клінічні випробування і може бути зареєстрована в Україні першою. Він нагадав, що сьогодні на реєстрації в нашій країні знаходяться 3 вакцини — канадського, французького та російського виробництва. МОЗ України вже затвердило план заходів з проведення вакцинації населення проти сезонного та пандемічного грипу.

За матеріалами www.ukrinform.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті