Вимоги до приміщень аптек, призначених для здійснення діяльності з обігу підконтрольних речовин: Держпідприємництва погоджено проект змін

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (далі — Держпідприємництва) погодила проект змін до Вимог до об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та зберігання вилучених з незаконного обігу таких засобів і речовин, затверджених наказом МВС України від 15.05.2009 р. № 216.

Як зазначено у повідомленні про оприлюднення проекту наказу МВС України, його прийняття сприятиме спрощенню типових вимог до приміщень аптечних закладів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та суб’єктів господарювання, що здійснюють культивування нарковмісних рослин (конопель).

Нагадаємо, що наразі приміщення, які використовуються для зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до списку 1 таблиці IV переліку, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 р. № 770, в аптеках, лікувально-профілактичних закладах та закладах ветеринарної медицини; приміщення, які використовуються в аптеках з метою виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до списку 1 таблиці IV вищезгаданого переліку, повинні відповідати певним вимогам, серед яких:

  • стіни мають бути еквівалентні за міцністю цегляним стінам товщиною не менше 500 мм;
  • підлога і стеля мають бути еквівалентні за міцністю залізобетонній плиті товщиною не менше 180 мм;
  • віконні отвори приміщень з внутрішнього боку чи між рамами повинні бути обладнані металевими ґратами тощо.
Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті