Державні закупівлі лікарських засобів та медичних виробів: розроблено профільний законопроект

22 Жовтня 2013 5:52 Поділитися

З метою громадського обговорення на сайті МОЗ України оприлюднено законопроект «Про особливості здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я». Його розробка і прийняття викликані необхідністю визначення особливостей правового регулювання здійснення закупівель за державні кошти лікарських засобів та медичних виробів з метою вдосконалення законодавчої бази у цій сфері через ускладнення застосування норм Закону України «Про здійснення державних закупівель» на практиці.

Законопроектом передбачено, що генеральний замовник/замовник матиме право розпочати процедуру закупівлі лікарських засобів та медичних виробів до початку бюджетного року за умови приведення кількості товару на початку наступного року у відповідність до обсягу фінансування, визначеного законодавством для такої закупівлі.

Очікувана ціна лікарського засобу та медичного виробу визначатимуться генеральним замовником/замовником на рівні не вище зареєстрованої/задекларованої оптово-відпускної ціни на такі препарати в межах однієї міжнародної непатентованої назви та медичні вироби з урахуванням мита, ПДВ і граничних постачальницько-збутових та торговельних (роздрібних) надбавок, встановлених Урядом, якщо така реєстрація/декларування ціни передбачена законодавством.

Законопроект містить і положення щодо особливостей виконання договору про закупівлю лікарських засобів та медичних виробів і рамкових угод.

У разі прийняття цього законопроекту процедури закупівлі, розпочаті до дня набуття ним чинності, завершуватимуться відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Автори законопроекту сподіваються, що встановлення особливостей закупівель лікарських засобів та медичних виробів надасть можливість удосконалити законодавчу базу в сфері їх державних закупівель, у тому числі шляхом застосування процедури підписання рамкових угод в інтересах закладів охорони здоров’я, сприятиме оперативному реагуванню на перебої в постачанні лікарських засобів та медичних виробів до закладів охорони здоров’я, а також ефективному й раціональному використанню державних коштів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті