Офіційна заява Європейської Бізнес Асоціації щодо загострення політичної та соціальної ситуації в країні: бізнес не може працювати в звичайному режимі

EBAЄвропейська Бізнес Асоціація висловлює своє глибоке занепокоєння жорсткою ескалацією кризи в Україні та небезпечними наслідками, що можуть постати перед країною, її економікою та, в першу чергу, перед її громадянами, їх здоров’ям, безпекою та моральним благополуччям.

Правління Асоціації закликає всіх, хто має повноваження, докласти максимум зусиль та припинити безлад, поклавши край кризі та насильству в країні.

Людське життя є безцінним, і ціна будь-якого подальшого насильства є надто високою. Нинішній політичний конфлікт може завдати шкоди національній єдності країни, спровокувати ще більш серйозні порушення прав та свобод людини, підштовхнути послаблену економіку до спаду і призвести до тривалої кризи.

Турбулентна ситуація має сильний згубний вплив на інвестиційний клімат та приватний сектор, і це в світлі того, що в минулому році обсяг прямих іноземних інвестицій знизився на 50%. Якщо ситуація не буде виправлена, все це в подальшому може призвести до фінансової кризи, яка, в свою чергу, в поєднанні зі зниженням інвестиційної привабливості країни та негативними настроями інвесторів призведе до зниження виробництва та зайнятості населення, а отже, існує пряма загроза благополуччю людей.

Європейська Бізнес Асоціація схвалює рішення більшості депутатів Верховної Ради України від 28 січня про скасування прийнятих 16 січня 2014 року спірних законів, які значно обмежували права та свободи громадян до ступеня, можливого лише при авторитарному режимі. Закони такого характеру неприйнятні для цінностей європейського законодавства, і Асоціація сподівається, що крок, зроблений сьогодні більшістю депутатів, буде коректно та повністю втілено в життя.

Ці перші прояви потенційного компромісу, які були продемонстровані 28 січня у Верховній Раді, сподіваємося, прискорять процес пошуку правильного поміркованого вирішення політичної кризи мирним шляхом, а довіру інвесторів до України буде відновлено.

Європейська Бізнес Асоціація залишається вірною своїй місії — сприянню тісним і конструктивним відносинам з Європейським Союзом задля впровадження в дію кращих стандартів ЄС, бізнес-практик і цінностей в Україні.

Разом з усіма Європейська Бізнес Асоціація перебуває в жалобі за жертвами хаосу та кровопролиття.

Прес-реліз Європейської Бізнес Асоціації
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті