У 2013 р. вартість імпортованої до України фармацевтичної продукції становила більше 3 млрд дол. США: Міндоходів

У 2013р. вартість імпортованої до України фармацевтичної продукції становила більше 3млрд дол. США: МіндоходівЯк інформує Міністерство доходів і зборів України (далі — Міндоходів), у 2013 р. імпорт фармацевтичної продукції в Україну у грошовому вираженні становив більше 3 млрд дол. США.

Лідерами імпорту стали лікарські засоби, дозовані або фасовані для роздрібної торгівлі, яких було імпортовано на суму 2,6 млрд дол. (83,8% від загального об’єму ввезеної фармацевтичної продукції). Серед них переважно ввозилися препарати, що складаються зі змішаних або незмішаних продуктів для терапевтичного чи профілактичного застосування та лікарські засоби, що містять антибіотики. Обсяг імпорту цієї категорії ліків у минулому році становив 1,9 млрд дол.

Найбільший обсяг імпорту препаратів відзначено у IV кв. як 2012 р., так і 2013 р., що, на думку аналітиків Міндоходів, зумовлено епідемічним періодом. Так, у IV кв. 2013 р. імпортовано дозованих або фасованих ліків на суму 824,1 млн дол., з яких майже 603 млн дол. — ліки для терапевтичного або профілактичного застосування та та лікарські засоби, що містять антибіотики.

Що стосується експорту фармацевтичної продукції, то, за даними Державної служби статистики України, у січні–листопаді 2013 р. його обсяг порівняно з 11 міс 2012 р. збільшився на 2,3% та становив 1,758 млрд грн.

За матеріалами http://www.minrd.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті