Уряд на засіданні 12 лютого не розглядав проект постанови щодо мінімізації курсових ризиків

12 Лютого 2014 6:48 Поділитися

Як раніше повідомляло наше видання, під час ІХ Щорічного аналітичного форуму «Фармринок України—2014. В рамках ефективних понять» (далі – форум), Андрій Шипко народний депутат України, голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації, здійснення фармацевтичної діяльності, виробництва та обігу виробів медичного призначення, розвитку сучасних медичних технологій Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, виступив з ініціативою обговорити проблему різкої зміни курсу національної валюти на рівні керівництва МОЗ. Зокрема, 7 лютого поточного року було домовлено про зустріч з міністром охорони здоров’я Раїсою Богатирьовою, яка запропонувала в терміновому порядку делегувати представників форуму до МОЗ для обговорення питання щодо забезпечення фізичної доступності лікарських засобів для населення в умовах різкої зміни курсової політики Національного банку України.

Нагадаємо, що 7 лютого поточного року міністр заслухала представників, які були делеговані форумом на зустріч до МОЗ, та запропонувала учасникам наради в оперативному режимі узагальнити всі озвучені думки та підготувати пропозиції стосовно вирішення проблеми, пов’язаної з різкою зміною курсу валюти.

8 лютого 2014 р. в МОЗ відбулася друга нарада, під час якої її учасниками було погоджено проект постанови КМУ «Про заходи щодо забезпечення населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення» щодо надання права замовникам у договорах з учасниками процедури закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення визначати грошовий еквівалент вартості лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються за державні кошти, в іноземній валюті, що підлягає сплаті у гривні за курсом Національного банку України до відповідної валюти на день здійснення поставки, або можливості здійснення попередньої оплати у розмірі вартості предмету закупівлі. Також, було погоджено проект наказу МОЗ, яким передбачено врахування Індексу цін виробників основних фармацевтичних продуктів та лікарських препаратів при перерахунку граничних рівнів оптово-відпускних цін на препарати, що підпадають під дію пілотних проектів щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та препарати інсуліну.

Зазначимо, що в ході нарад, які відбулися в МОЗ 7 та 8 лютого поточного року, очікувалося, що проект постанови КМУ «Про заходи щодо забезпечення населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення» буде розглянуто та прийнято Урядом на засіданні 12 лютого 2014 р. Але це питання не розглядалося на засіданні КМУ 12 лютого 2014 р. Натомість було заслухано доповідь керівництва Національного Банку України щодо ситуації на валютному ринку.

Сергій Арбузов, виконуючий обов’язки Прем’єр-міністра України, зазначив, що на сьогодні ситуація на валютному ринку керована і контрольована. Курс може незначно коливатися у обидва боки. Зі свого боку Національний банк України стримує надмірні коливання та протидіє спекуляціям.

Очікується, що проект постанови КМУ «Про заходи щодо забезпечення населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення» розглядатиметься на наступному засіданні Уряду.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті