Звернення колективу ТДВ «Інтерхім» до міністра охорони здоров’я з приводу зупинки Держлікслужбою України виробництва низки препаратів підприємства

ІнтерхімШановний Олеже Степановичу!

Ми, більш ніж півтисячний трудовий колектив ТДВ «Інтерхім», висловлюємо свою щиру повагу та вимушені звернутися до Вас з приводу надскладного становища, яке протягом декількох місяців триває на нашому підприємстві та сьогодні набуло піку напруження. Ми прийняли рішення звернутися безпосередньо до Вас, шановний пане Міністре, як до керівника відомства, на яке покладено найважливішу та найгуманнішу державну функцію, — забезпечення умов для захисту здоров’я та життя громадян. Ми є не тільки працівниками підприємства, яке понад два десятиріччя працює в очолюваній Вами галузі, перш зa все ми є громадянами. Отже, ми вважаємо за необхідне висловити свою громадянську позицію стосовно кричущої ситуації, яка склалася внаслідок безкарного свавілля з боку одного з регулюючих органів Міністерства охорони здоров’я — Державної служби України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України)

За декілька останніх місяців, починаючи з листопада минулого року, Держлікслужба України чотири рази проводила перевірку діяльності нашого підприємства на його відповідність ліцензійним умовам. Такої щільної та прискіпливої уваги не можуть згадати члени колективу, які працюють на підприємстві з першого дня його створення. Ми брали участь у багатьох інспекціях, перевірках та аудитах з боку регуляторних органів — це є нормальним та в нашій державі певною мірою рутинним процесом для будь-якого суб’єкта господарювання. Але, без перебільшення, жодна з них не викликала такого психологічного та емоційного напруження саме в колективі. Позиція контролюючого органу по відношенню до нашого підприємства, сам спосіб організації та проведення останніх перевірок, формат спілкування та надання необхідної інформації і відгуків на наші багаточисленні запити виглядають як упереджений та штучно керований процес. Виробництво ліків — наукоємне та трудомістке виробництво, у якому персонал відіграє надважливу безпосередню роль. Отже, та ситуація, яка склалася, не може не впливати на нормальну життєдіяльність кожного з нас та стабільну роботу підприємства.

Станом на сьогодні Держлікслужба України, спираючись на власну думку, власну позицію, власне тлумачення норм законодавства, не маючи на те, підкреслюємо, жодних законних підстав, зупинила виробництво низки препаратів, які не тільки складають суттєву частину продукції, що виробляє підприємство, але й є соціально значущими лікарськими засобами для населення. Таким чином, внаслідок свавільних дій державного органу сьогодні фактично заблоковано роботу національного виробника ліків.

Ми бачимо задіяні проти нас каральні заходи, ми намагаємось зрозуміти — яка мета?

Колектив ТДВ «Інтерхім» за 21 рік виробничої діяльності виріс з 18 до 590 робітників. Ми можемо впевнено сказати, що, враховуючи членів наших сімей, загрозу залишитися без засобів для існування гостро відчули більш ніж 2000 одеситів!

За понад 20 років на підприємстві були впроваджені європейські стандарти виробництва та контролю якості. Ми ніколи не стояли на місці, не покладалися на будь-чию підтримку, ми працювали власними руками та власним розумом.

Сьогодні, в умовах глибокої політичної кризи та купи економічних проблем у нашій державі, у час, коли консолідація суспільства є майже єдиним виходом з цього становища, штучно створений конфлікт між Держлікслужбою України та реально працюючим вітчизняним виробником, конфлікт, який створено ще минулого року та не вирішено донині, може призвести до соціального напруження як на нашому підприємстві, так і в місті. Ми всі втомилися від політичних акцій. Але ще більше втомилися від власного безсилля перед корумпованими діями державних чиновників! Те, що відбувається з нашим підприємством, не можна розцінювати інакше як «замовлення» на знищення одного з провідних підприємств фармгалузі. Невже після всього, що відбулося в державі, після всіх протистоянь та такою ціною здобутої надії на демократичне перетворення ми не в змозі розраховувати на законне та справедливе вирішення конфлікту?

Ми просто хочемо плідно працювати задля забезпечення наших сімей, хочемо й далі отримувати достойну зарплату, й далі в повному обсязі сплачувати з неї податки для своєчасної виплати пенсій нашим батькам та дідам, для оплати праці медиків, для забезпечення лікарень необхідними ліками.

Так, ми втомилися від свавілля та несправедливості. Та ми не зневірилися, ми будемо відстоювати власну правоту та власні права. Ми хочемо бути почутими та піти на останній крок, що залишився — негайно розпочати страйк трудового колективу — сподіваємося, у Києві наші голоси будуть гучнішими, принаймні їх зможуть почути всі, до кого вони спрямовані.

Ми звертаємося до Вас, шановний Олеже Степановичу! Ви можете і мусите вирішити це питання в рамках закону. Ми наполягаємо на негайному відсторонені від посад співробітників Держлікслужби України, які чинять навмисні дії, спрямовані на перешкоджання нормальному функціонуванню підприємства.

Ми просимо терміново розпочати службове розслідування щодо посадових осіб відомства, які своїми діями компрометують весь оновлений уряд та власними рішеннями ставлять під загрозу нормальне життя колективу нашого підприємства, членів наших сімей та тисяч споживачів якісних і доступних ліків вітчизняного виробництва.

Колектив ТДВ «ІНТЕРХІМ»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті