Скасування пільгової ставки ПДВ на лікарські засоби: нова спроба за старим методом?

СКАСУВАННЯ ПІЛЬГОВОЇ СТАВКИ ПДВ НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ: НОВА СПРОБА ЗА СТАРИМ МЕТОДОМ?Асоціація міжнародних фармацевтичних виробників України (AIPM Ukraine) виступає проти непрозорої процедури обговорення та можливого введення ПДВ на лікарські засоби.

AIPM Ukraine відкрито висловлює свою незгоду щодо активізації кулуарного процесу обговорення питання  щодо запровадження ПДВ на лікарські засоби, яке несподівано повернулося на порядок денний Уряду та Верховної Ради України. Позиція Асоціації та інших учасників ринку з приводу запровадження ПДВ вже неодноразово була доведена до відома влади та громадськості, а також широко висвітлювалася засобами масової інформації протягом останніх років. Більше того, на підтвердження аргументів, заявлених Асоціацією щодо ризиків та наслідків скасування пільгової ставки податку, свідчать також висновки експертів щодо відповідних законопроектів Верховної Ради України. Асоціація попереджає про можливість перебоїв з поставками ліків у зв’язку зі зміною системи імпортування препаратів у разі ухвалення рішення щодо необхідності сплати ПДВ. Це також призведе до суттєвого зростання цін на ліки для споживачів. Раніше Асоціація вже висловлювала свою позицію стосовно запровадження ПДВ на лікарські засоби, з якою читачі можуть ознайомитися в «Щотижневику АПТЕКА» № 14 (885) від 08.04.2013 р.

Особливої уваги потребує факт непрозорого та поспішного обговорення запровадження ПДВ чинною владою України, яка декларує принципи залучення громадськості та професіоналів до прийняття важливих державних рішень та спрямованість їх на підвищення рівня захисту населення в ці складні часи.

AIPM Ukraine пропонує всім галузевим громадським організаціям спільно звернутися до Уряду та Верховної Ради України з вимогою відкритого обговорення питання щодо можливості запровадження ПДВ на лікарські засоби та наслідків таких податкових змін для населення.

AIPM  Ukraine завертається з проханням до засобів масової інформації щодо сприяння в посиленні громадського контролю з цього питання.

Асоціація представників міжнародних фармацевтичних виробників AIPM Ukraine є неприбутковою неурядовою організацією, яка представляє професійні та бізнес-інте­реси міжнародних фармацевтичних виробників, що оперують на ринку України. AIPM Ukraine була створена в грудні 2009 р. Основна мета діяльності Асоціації втілюється у місії сприяти перетворенню українського фармацевтичного ринку та сектору охорони здоров’я на зрілу самодостатню систему, побудовану на принципах загального добра для пацієнтів, суспільства та індустрії, де останнє означатиме відповідність загальноприйнятим належним практикам (good practices). Детальна інформація — на сайті http://www.aipm.org.ua .

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Тамара 23.03.2014 8:26
Мы за!!!Мы уже отправили письма на ВС Украины.
карина 24.03.2014 11:30
наміри у майдана були гарні-законність і справедливість,але не виправдилось. НEаділі все теж саме,тільки без Криму і подальших незадоволень людей.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті