Діяльність закладів охорони здоров’я: на громадське обговорення винесено відповідний проект документа

Діяльність закладів охорони здоров’я: на громадське обговорення винесено відповідний проект документаНа офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект Закону України «Про заклади охорони здоров’я та медичне обслуговування». Зокрема, проектом документа передбачена необхідність отримання лікарями ліцензії на провадження професійної діяльності. Також у законопроекті, крім іншого, наведена класифікація закладів охорони здоров’я залежно від форми власності та виду медичної допомоги, що надається закладом. Зокрема, залежно від форми власності заклади охорони здоров’я поділяються на державні, комунальні, приватні. У свою чергу, державні та комунальні заклади охорони здоров’я можуть бути реорганізовані в унітарні товариства, комунальні неприбуткові некомерційні підприємства та непідприємницькі установи.

Крім того, законопроектом передбачена можливість створення при закладах охорони здоров’я наглядових рад як громадського консультативного органу з метою забезпечення ефективної діяльності закладів охорони здоров’я, інформованості населення і здійснення громадського контролю у сфері охорони здоров’я та забезпечення виконання наглядових функцій.

Також проектом документа затверджується ряд понять, таких як «акредитація», «суб’єкти господарювання у сфері охорони здоров’я», «медична послуга», «фармацевтична допомога» та інші. Зокрема, визначено, що акредитація — це добровільна процедура оцінки відповідності діяльності суб’єктів господарювання у сфері охорони здоров’я щодо дотримання державних соціальних нормативів та галузевих стандартів у зазначеній сфері.

Також проектом документа закріплюються положення про особливості діяльності фармацевтичних (аптечних) закладів у сфері охорони здоров’я. Так, визначається, що фармацевтичні (аптечні) заклади та фармацевтичні працівники (провізори, фармацевти) здійснюють фармацевтичну практику, яка включає забезпечення лікарськими засобами населення і закладів охорони здоров’я та надання фармацевтичної допомоги і послуг.

Нагадаємо, що раніше вже розробляли схожі проекти Закону України, які також було винесено на громадське обговорення МОЗ України та навіть було зареєстровано у Верховній Раді України.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті