Хочете мати гарні нігті? Потурбуйтеся про їхнє здоров’я!

Надворі чудова весняна погода: лагідно пригріває сонечко, розпускаються квіти, без упину цвірінькають птахи. Більшість з нас вже дістали з верхніх полиць літній гардероб і перевзулися в легке взуття, а деякі сміливці — навіть в сандалі. Красуні і красені все частіше замислюються про невпинне наближення пляжного сезону, у зв’язку з чим фітнес-клуби переповнені безліччю бажаючих скинути декілька зайвих зимових кілограмів перед настанням літа. Інші надають перевагу активному відпочинку на свіжому повітрі. Що ж об’єднує всіх цих людей, крім прагнення до стрункої статури? Як не жаль, але всі ці, здавалося б, корисні не тільки для фігури, а й для здоров’я заняття можуть нести певну небезпеку. А саме — ваші нігті можуть зазнати ураження грибком! Як цьому запобігти? І що в цьому випадку може порекомендувати провізор? Саме про це піде мова далі.

Хочете мати гарні нігті? Потурбуйтеся про їхнє здоров’я!Проявами грибкової інфекції нігтів (оніхомікозу) здебільшого є деформації нігтьової пластинки: її знебарвлення, вицвітання, зміна кольору на білувато-жовтий, коричневий або зелений, потовщення, втрата еластичності або розкришення. Іноді ніготь частково або повністю відшаровується. Це може супроводжуватися цілою низкою неприємних відчуттів, вже не кажучи про неестетичний вигляд нігтів, що ще більше засмучує з огляду на те, що на порозі літо — сезон відкритого взуття та пляжів. Тому дуже важливо якомога раніше розпочинати лікування грибкових інфекцій, а також уважно слідкувати за станом своїх нігтів та вчасно проводити профілактичні процедури. У цьому контексті привертає увагу новий засіб преміум-категорії — Ексілор, який нещодавно з’явився на українському ринку, призначений для зручного проведення профілактики грибкової інфекції нігтів, для осіб з підвищеним ризиком її розвитку. Хто ж ці люди? Для кого провізору доцільно порекомендувати цей засіб?

Ексілор буде актуальним для осіб, які:

  • лікують мікоз за допомогою різних протигрибкових кремів з метою профілактики поширення інфекції на нігтьову пластинку і розвит­ку оніхомікозу. Адже що меншою за розміром є уражена ділянка, тим швидше можна позбавитися інфекції;
  • страждають на оніхомікоз 2–4 нігтів, з метою недопущення поширення проблеми на інші нігті;
  • живуть разом з хворими на оніхомікоз людьми, з метою попередження зараження грибковою інфекцією;
  • вилікувалися від грибка нігтів для підтримки здоров’я нігтів;
  • мають знижений імунітет, хвороби, що підвищують імовірність розвитку оніхомікозу (наприклад цукровий діабет) та ін.

Окремою групою ризику в аспекті інфікування грибковою інфекцією є люди, котрі ведуть активний спосіб життя, які можуть зазнати ураження грибком, відвідуючи:

  • спортивний зал,
  • басейн, душові загального користування,
  • баню або сауну,
  • пляж та інші місця, де зазвичай багато людей ходять босоніж.

Також ризикують «підхопити» грибок нігтьової пластини відвідувачі салонів краси, якщо там не приділяють достатньої уваги дезінфекції інструментів для манікюру/педикюру.

Крім того, оніхомікоз нігтів рук часто виявляють в осіб, чиї руки часто контактують з водою.

Отже, всім цим людям доцільно приділяти особ­ливу увагу попередженню розвитку грибкової інфекції нігтів. Суттєву допомогу в цьому може надати засіб Ексілор, адже вчасно застосувавши профілактичні заходи, можна попередити розвиток та поширення інфекції. Ексілор застосовують як місцевий профілактичний і допоміжний засіб при грибкових ураженнях нігтів, що сприяє пригніченню розвитку грибка нігтів. Ці властивості засобу Ексілор забезпечуються за рахунок його основних компонентів. Так, активний компонент Ексілору, оцтова кислота сприяє зниженню рН нігтьової пластинки, роблячи таким чином середовище несприятливим для розвитку інфекції, а допоміжні речовини (поліетиленгліколь, диметилізосорбіт) призначені для покращення проникнення його компонентів в глибокі шари нігтьової пластини. У нормі рН нігтьової пластинки знаходиться на рівні 5,0 (Murdan S. et al., 2011). Оцтова і молочна кислота є добре відомими сполуками, здатними впливати на ріст і розмноження грибків (Matsuda T. et al., 1994). Гриби — дерматофіти чутливі до низьких значень рН, тобто до кислого середовища, і при рівні рН менше 4,0 ріст і розмноження грибів припиняються (Kunert А. et al., 2000). Гідроліз компонента Ексілору — етиллактату з утворенням етанолу та молочної кислоти, а також наявність у складі оцтової кислоти, що проникає в нігтьову пластинку, призводять до вираженого і швидкого зниження рН, яке є несприятливим для зростання дерматоміцетів. Отже, компоненти в складі Ексілор сприяють підвищенню стійкості організму до впливу несприятливих факторів навколишнього середовища, попереджають прогресування хворобливого процесу і його можливим ускладненням. Регулярне застосування Ексілору контролює мікросередовище нігтя, окиснюючи нігті та нігтьове ложе, що таким чином, робить його несприятливим для подальшого розвитку грибів.

Властивості компонентів Ексілору були оцінені в декількох дослідженнях. Згідно з результатами одного з них, продемонстрована висока фунгістатична і фунгіцидна активність компонентів Ексілору. Слід також зазначити, що, крім активного підкиснення тканини нігтьової пластинки, додаткова гідратація (7% води) і підсилювач проникності, що входять до складу засобу, сприяють швидкому (у середньому 32,9 с для проникнення в ніготь) і активному проникненню кислотних сполук у тканину нігтьової пластинки (найменші значення pH в нігтьовій пластині досягаються через 20 хв після нанесення). Більше ніж 81% пацієнтів відмічали поліпшення стану нігтьових пластинок через 42 дні використання, що проявлялося у зниженні крихкості нігтів і поліпшенні їхнього зовнішнього вигляду. Крім того, за результатами дослідження зроблено висновок про відсутність подразнювальної дії компонентів Ексілор при місцевому застосуванні та його добру переносимість (Веселов А.В., Хонрает К., 2013).

Слід також відзначити, що Ексілор випускається у формі зручного олівця-маркера, що робить його використання простим та таким, що не потребує багато часу чи спеціальних умов. Олівець-маркер, якого вистачає приблизно на 400 нанесень, всередині просочений прозорою рідиною, яка після висихання не залишає слідів. Достатньо всього лише повністю вкрити ніготь Ексілором, особливо його вільний край і вже через 1–2 хв можна одягти шкарпетки чи взутись. З профілактичною метою після кожного відвідування місць загального користування рекомендується наносити на нігті Ексі­лор для підвищення стійкості організму до впливу несприятливих факторів, для попередження розповсюдження інфекції на нігті. При лікуванні шкіри від грибкової інфекції слід наносити Ексілор на нігті 2 рази на добу.

Попіклуйтеся про здорову красу нігтів разом із зручним олівцем-маркером Ексілор. Попередити захворювання завжди краще, ніж його лікувати!

Євгенія Лук’янчук

Хочете мати гарні нігті? Потурбуйтеся про їхнє здоров’я!

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті