Fujisawa і Yamanouchi мають намір об’єднатися в Astellas Pharmа

Компанії Fujisawa і Yamanouchi ще на один крок наблизилися до об’єднання, яке заплановане на 1 квітня наступного року, коли члени правління компаній підпишуть заключну угоду. Після злиття компанія отримає назву Astellas Pharma. Правління компанії пояснило, що назва нової компанії походить від слова «aspire», що означає прагнути, а також від грецького «stella» — зірка. Відомості про фінансові цілі, очікувані напрями спільної діяльності і бізнес-стратегія Astellas Pharma будуть оприлюднені приблизно в листопаді.

Згідно з угодою, Yamanouchi збереже за собою статус юридичної особи. Oкрім того, умови об’єднання, оголошені в кінці лютого, залишаться без будь-яких змін, зокрема вартість однієї акції Fujisawa становитиме 0,7 акції новоутвореної компанії.

Президент і головний виконавчий директор компанії Fujisawa доктор Хатсуо Аокі (Hatsuo Aoki), обраний на посаду голови правління шляхом голосування, разом з президентом і головним виконавчим директором Yamanouchi доктором Тоічі Такенака (Toichi Takenaka) збережуть за собою свої посади та повноваження. Доктор Тошінарі Тамура (Toshinari Tamura, Yamanouchi) і Масафумі Тогіморі (Masafumi Nogimori, Fujisawa) були оголошені виконавчими віце-президентами ради правління Astellas Pharma, до складу якої входять 8 членів.

Очікується, що внаслідок злиття утвориться організація, початковий загальний обсяг продажу якої, згідно з прогнозами на поточний фінансовий рік, становитиме приблизно 835 млрд ієн (7,3 млрд дол. США). Невдовзі після об’єднання партнери планують досягти рівня продажу фармацевтичної продукції щонайменше 1000 млрд ієн і 25% операційної маржі (прибутків). Очікується, що новостворена компанія буде утримувати лідерство на фармацевтичному ринку Японії.

Планується, що згідно з угодою в обіг будуть випускатись 205 млн спільних акцій.

Щодо власних акцій, то правління Yamanouchi санкціонувало викуплення майже 3,5 млн за 14 млрд ієн з 25 травня по 17 червня. Це перше придбання в межах програми, ухваленої в червні 2003 р., що передбачає купівлю до 15 млн акцій за максимальну суму — 52,5 млрд ієн. n

За матеріалами журналу «Scrip»,
www.yamanouchi.com


Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті