Протистояння тривають: під стінами Кабміну та Держлікслужби України відбулися акції протесту (оновлено)

04 Червня 2014 3:50 Поділитися
3 червня у Києві відбулися одразу дві акції протесту — під стінами Кабінету Міністрів України та Державної служби України з лікарських засобів. Своїм конституційним правом на проведення мітингів і демонстрацій скористалися фармацевти та особи, які представилися «Правим сектором», «Антикорупційним комітетом», «Автомайданом» і громадською організацією «Гроза». Небажання влади чути думку суспільства призводить до того, що воно мусить виходити на вулицю і в прямому сенсі кричати про нагальні проблеми.

Так, фармацевтична спільнота в білих халатах з різних регіонів країни пікетувала КМУ, висунувши ряд вимог, які в той же день передано Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку. В акції протесту взяли участь близько 300 фармацевтів з Миколаївської, Одеської, Херсонської, Чернівецької та Київської областей. Про це кореспонденту «Щотижневика АПТЕКА» розповіла Олена Пруднікова, голова Правління громадської організації «Миколаївська обласна фармацевтична асоціація «ФармРада», член Громадської ради при Державній службі України з лікарських засобів.

Судячи з написів на плакатах «Фармацевти — за ЄС», «Мусій! Влада — це не бізнес!», «МОЗ залишає малий бізнес за бортом», «Ціни на ліки — бездіяльність МОЗ», вимоги фармацевтів очевидні.

Зокрема, активісти виступали за відставку міністра охорони здоров’я Олега Мусія, який, на їх переконання, скомпрометував себе використанням у своїй діяльності політики залякування незгодних недержавними силовими структурами (самообороною Майдану, Правим сектором), лобіює інтереси великого бізнесу та веде непрозору кадрову політику.

На переконання фармспільноти, регуляторні акти у сфері фармації повинні прийматися із суворим дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Проекти законів, постанов, наказів та змін до них мають проходити громадське обговорення, на яке законом відведено місячний термін. Натомість профільне міністерство у своїй регуляторній політиці у сфері фармації вже нехтує громадською думкою та вимогами закону. Учасники ринку вважають це неприпустимим, тому вимагають, щоб до їх думки прислухалися та давали можливість брати участь у державній регуляторній політиці щодо фармацевтичного сектору законними засобами.

Протистояння тривають:під стінами Кабміну та Держлікслужби України відбулися акції протесту

Фармацевти також наполягають на недопущенні прийняття задекларованого О. Мусієм запровадження фармацевтичного самоврядування на основі створення національних корпоративно-професійних організацій. На переконання активістів, це шлях монополізації ринку великим бізнесом. Представники малого бізнесу вважають, що проект таких новацій уже лобіювався аптечними мережами при попередній владі. Саме великий аптечний бізнес заінтересований у створенні та фінансуванні таких проектів. Він буде очолювати їх та диктувати свої умови на ринку решті його операторів. Примусова участь у професійних асоціаціях такого типу призведе до численних зловживань та унеможливлення входження на ринок, що є порушенням засад конкуренції. Великі аптечні мережі будуть використовувати всі доступні важелі для руйнації малого бізнесу. Керівництво таких асоціацій отримає можливість створення корупційних схем для розвитку та підтримки власного бізнесу. Фармацевти вважають, що діяльність громадських та професійних асоціацій не повинна базуватися на обов’язковому членстві в них усіх суб’єктів ринку, добровільність членства та відсутність регуляторних засад є принциповою вимогою представників малого бізнесу.

Також фармацевти вимагають скасувати ПДВ на лікарські засоби і вироби медичного призначення, який привів до здорожчання фарм­продукції для кінцевого споживача. Ще одна вимога — повернути борги підприємцям за часткову компенсацію державою вартості антигіпертензивних лікарських засобів, які відпускаються аптечними закладами в рамках пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. За словами активістів, з боку держави не відшкодовано вартість таких ліків, починаючи з кінця 2013 р.

Болючим питанням для фармспільноти є ініціатива щодо обов’язкового застосування фізичними особами — підприємцями, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування та здійснюють роздрібну реалізацію лікарських засобів, реєстраторів розрахункових операцій. Нагадаємо, що 31 березня 2014 р. у Верховній Раді України зареєстровано законопроекти «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування» (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів)» (реєстр. № 4611) та «Про внесення зміни до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів)» (реєстр. № 4612). Ініціатором обох законопроектів виступила Т.Д. Бахтеєва, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. Активісти виступають за відкликання цих законопроектів, які в разі прийняття загальмують розвиток малого підприємництва, унеможливлять відкриття аптечних закладів у сільській місцевості.

Фармацевти також виступають за ідею підпорядкування Держлікслужби України безпосередньо Уряду та збереження її кадрового потенціалу. На їх думку, перепідпорядкування Держлікслужби України повинно сприяти перетворенню у відповідальний перед суспільством орган державного нагляду, який, об’єднуючи професіоналів, зможе на якісному рівні виконувати свої завдання, у тому числі у сфері регуляторної політики. А спроби О. Мусія змінити керівництво Держлікслужби України, прикриті лозунгами боротьби з корупцією, мають на меті опанування галузі своїми ставлениками, які в минулому вже скомпрометували себе та не є професіоналами в цій сфері. У фармспільноти викликає обурення спроба усунути з посад керівництво Держлікслужби України, які є професіоналами своєї справи, влаштовують широкі кола фармацевтичної спільноти, здатні до діалогу з громадськістю, прислуховуються до її ідей, пропозицій, зауважень, що підтверджено реальними справами.

Під час мирної акції протесту не обійшлося без ексцесу. Вважаючи, що акція є проплаченою, та з запитаннями «А що ви зробили для Майдану?», представники самооборони в кількості близько 50 осіб розігнали фармацевтів, розриваючи їх плакати. Коментуючи ситуацію, представник самооборони зазначив, що Майдан не допустить дискредитувати, зокрема, Олега Мусія, який під час зимових подій у центрі Києва особисто надавав медичну допомогу потерпілим. Прикро, що самооборона Майдану забула про те, що фармацевти протягом 3 міс стояли пліч-о-пліч з нею, про те, що разом з медиками вони надавали посильну медичну допомогу, про те, що лікарські засоби в якості гуманітарної допомоги надходили в тому числі й від представників малого бізнесу, які 3 червня вийшли під стіни Кабміну. На переконання фармацевтів, представники самооборони, не володіючи інформацією щодо нинішньої ситуації на фармацевтичному ринку, вважають, що міністр охорони здоров’я заслужив імунітет після зимових подій у центрі Києва. Фармацевти погоджуються з тим, що О. Мусій дійсно надавав допомогу пораненим на Майдані особисто і відзначили його людяність та патріотизм, проте переконані, що цих якостей недостатньо, щоб займати посаду міністра охорони здоров’я, який повинен бути відмінним керівником, і в тому числі розумітися в питаннях фармацевтичного сектору. Однак аргументи фармацевтів щодо здорожчання лікарських засобів внаслідок запровадження ПДВ, ведення профільним міністерством непрозорої регуляторної політики у фармацевтичній галузі, гальмування проведення тендерних закупівель препаратів тощо здалися самооборонцям непереконливими. Піком конфлікту між фармацевтами та самооборонцями стала бійка, яку довелося локалізувати представникам право­охоронних органів.

Ще одна акція протесту відбулася під стінами Держлікслужби України. Роботу державного органу з контролю лікарських засобів було заблоковано з 8:00 ранку декількома десятками осіб, які представлялися «Правим сектором», «Антикорупційним комітетом», «Автомайданом» і громадською організацією «Гроза».

Представники Держлікслужби України припускають, що це може бути пов’язано з її відкритим листом до міністра охорони здоров’я, що був оприлюднений напередодні на сайті відомства, щодо затвердження стандартів МОЗ України «Лікарські засоби. Належна виробнича практика. СТ-Н МОЗУ 42-4.0:2014», «Лікарські засоби. Належна практика дистрибуції СТ-Н МОЗУ 42-1.0:2014» та «Лікарські засоби. Належна практика промоції. СТ-Н МОЗУ 42-1.2:2013», проекти яких уже декілька місяців знаходяться на розгляді у профільному міністерстві.

Проте, судячи з написів на плакатах та листівках, з якими стояли молоді люди, учасники протесту виступають проти корупції та вимагають люстрації. Зазначимо, що плакати з аналогічними вимогами «STOP корупція», «Вимагаємо люстрацію МОЗ» висувалися нечисленними протестувальниками 12 травня поточного року, які вийшли під Кабмін проти рішення Уряду від 7 травня 2014 р. щодо виведення Держлікслужби України з підпорядкування МОЗ України і подальшого координування її діяльності безпосередньо КМУ. Чи то для залякування, чи то для ефекту активісти в камуфляжі та масках підпалили шини, проте видовище тривало недовго, також були помічені підготовлені «коктейлі Молотова».

Як стало відомо редакції «Щотижневика АПТЕКА», роботу Держлікслужби України заблоковано членами ГО «Гроза» вже другий день поспіль. Про ситуацію, що склалася, Держлікслужба України поінформувала Всесвітню організацію охорони здоров’я, Європейський директорат з контролю якості, PIC/S та інші регуляторні органи.

На жаль, доводиться констатувати, що сьогодні не вдається налагодити конструктивний діалог між органами влади у сфері охорони здоров’я. На сьогодні відсутня єдина позиція профільного міністерства та Держлікслужби України щодо ефективного механізму регулювання обігу лікарських засобів, через що голов­ним чином страждають підприємці та пацієнти. Тому, перш за все, необхідно залишити ідею перетягування ковдри, а сісти за стіл переговорів і навчитися чути одне одного, створюючи комфортні умови для розвитку фармацевтичного сектору та галузі охорони здоров’я в цілому.

Катерина Горбунова,
фото Сергія Бека
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Василь 03.06.2014 5:39
Державна служба з лікарських засобів тільки офіційно збирає з фармбізнесу близько 100 мільйонів доларів, а неофіційно, тобто хабарями – близько 2 мільярдів гривень на рік. Всі ці тіньові видатки перекладаються на пересічних українців та осідали у кишенях пана Соловйова та його заступників (Інни Демченко та інших). А зараз ця банда організовує провокації, щоб прикрити свої корумповані зади і залишитись біля "годівниці".ВСІХ ПІД СУД!
Прокуратор 03.06.2014 8:05
Весь руководящий состав лекслужбы создал ОПГ и отжимаеть ВЕСЬ!!! Фармбизнес! Удивительно что это нужно кому-то обьяснять - все читатели Аптеки глубоко в курсе! Ни один шаг в этом бизнесе без доли лекслужбы не делается. Очень жаль что журналисты вместо писать правду о коррупции призывают к диалогу! С кем?!!! Если ВЫ и дальше готовы быть соловьеводемченковскими рабами и покорно платить за ВСЁ - Вам место на свалке истории! Слава Украине!
Дмитро 04.06.2014 7:52
Дякую за коментар, Олег Степанович. Але я вважаю необхідним враховувати думку і досвід фармацевтичний спільнот при прийнятті важливих рішень для галузі
веселый провизор 04.06.2014 8:53
А Минздрав то оказывается проплачивает троллинг...Вот вам и человек с майдана
аптекар 04.06.2014 9:03
Такого министра еще не было! Зазывать "камуфляжников" разгонять митинг фармацевтов, потому что некоторые должности уже обещаны своим людям? Особенно смешно читать про "отжатый" бизнес. Где? У кого? Кто новый собственник? Пурга... А как точно посчитаны взятки! Прямь, базу данных кто-то ведет. Комментаторы, вы не претенденты часом на должности новых руководителей гослекслужбы?
андрей 04.06.2014 11:29
Но ведь 7% ндс действительно пал на плечи конечного потребителя.И то, что, кто бы не пришел к власти,драть будут все.А делить людей нужно по принципу профессионализма, а не брал участие в майдане или нет. Иначе возвращаемся в 17 год.Кто революционер тому и власть, хотя мог быть "бараном".
Елена Прудникова 04.06.2014 11:30
Шановні коллеги! Ситуацію дуже жахлива. Ми не могли собі навіть уявити , що маємо міністра САДИСТА!!!! У мене є відео усь0го що відбувалося! Три чоловіки- провізора з Чернівців, Миколаївської та Київської областей намагалися захисти жінок від сотні Самоооборони з бітами!!! І усі засоби інформаціїї МОВЧАТЬ!!!! А фармасоціаціїї де ВИ????
Микола 04.06.2014 12:33
Законопроект 4611, 4612 розробила та подала на розгляд парламенту БАХТЕЄВА!!!!!!! До чого тут Мусій ?????
Елена Прудникова 04.06.2014 12:49
https://www.youtube.com/watch?v=Bq6tGlSaqN8&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=q0sntZWFXvc&feature=youtu.be
dan 04.06.2014 12:49
ГосЛекслужба не работает 2й день. Почему? Ребята в камуфляже (их вчера к обеду двое оставалось и сегодня несколько человек) говорят что стоят для того что бы не допустить Демченко на работу. Другим сотрудникам проход на работу - свободный. Но вместе с тем, никого на работе - нет. Подход Демченко прост,- если я не буду работать, то никто не будет работать... Телефоны молчат, на сайте утренние фото с митинга во вторник...
Елена 04.06.2014 1:12
То что господин Мусий лично оказывал помощь раненым на Майдане не делает его отличным управленцем, а только показывает его патриотизм и готовность помочь ближнему. При всей его человечности у него нет задатков руководителя и необходимых знаний помимо медицины.На данный момент господин Мусий делает все дабы приостановить евроинтеграцию фармацевтического сектора. Он топчет все, что создавалось более 10 лет. Я не защищаю руководство Гослекслужбы (брали безбожно. Это точно!), но они развивали фарм. сектор. Вывели Украину на европейскую арену. Поэтому считаю, что в Гослекслужбу да и в МОЗ нужно ставить профессионалов, а не революционеров, чтобы не портить того, что было уже создано. Помните: ломать, не строить...
Елена 04.06.2014 1:29
Просмотрела ролик по ссылке Прудниковой. У нас в самообороне просто "цвет нации". Те, кто стоял на Майдане за идею - отстаивают единство Украины на востоке. А те, кто только "лишь бы не работать и жить за счет простого народа" - разгоняют мирные демонстрации в центре Киева. Браво! И кто Вы после этого?
Елена Прудникова 04.06.2014 3:14
https://www.youtube.com/upload
Катя 04.06.2014 10:44
Главный коррупционер -Захараш!!! Это ему Муся обещал должность .Хоть бы что нибудь сделал за столько лет для Украины.Только поновлення за долари проводит! Люстрацию Захарашу!!!!!!
Александр 05.06.2014 9:53
Прудникова создала себе бизнес из приближенного положения своей организации (кстати кто был из Одессы? А?) к телу главы лекслужбы Соловьеву, а теперь ищет бизнес в действиях реального врача Олега Мусия, который, попав в кресло чиновника хочет реального улучшения в здравоохранении! Как же, денюжки ж потекут мимо привычных к халяве карманов! Забыла крикнуть: "Услышьте Донбасс!"
Medicus 05.06.2014 2:55
3-4-го червня за участі членів громадянської організації «Гроза» та інших небайдужих громадян був проведений мітинг, основною метою якого було зняття із займаної посади заступника голови Держлікслужби України Демченко Інни Борисівни та знищення корупційних схем, які були напрацьовані тандемом Соловйов – Демченко та пронизали наскрізь Держлікслужбу. Громадськість обурена станом справ на фармацевтичному ринку України. Сьогодні, щоб отримати ліцензію, реєстрацію та перереєстрацію виробів медичного призначення та медтехніки потрібно дати хабар, який вимірюється десятками тисяч доларів. І страждає від цього не фармацевтичний виробник чи реалізатор даної продукції, а кінцевий споживач та державний бюджет, які отримують в рази завищені ціни в аптеках та неконтрольоване ціноутворення під час тендерних закупівель. Що стосується Інни Демченко, то вона вирішила «відморозитись» від протесту, який відбувається під стінами Держлікслужби. Ця чиновниця просто не виходить на роботу і забороняє виходити іншим працівникам служби, щоб демонстративно показати, що без Демченко служба не дієздатна. На противагу цим протестам, пані Інна влаштовує проплачені мітинги а-ля «Партія регіонів-стайл», куди згонить тітушок та своїх підлеглих, щоб любою ціною залишитись в Жержлікслужбі. Пора зупинити свавілля зажерливих чиновників! Активісти вимагають негайного звільнення із займаної посади пані Демченко та перевірки компетентними органами її діяльності, котра переповнена кричущими фактами корупції. Всім відомо, що за поданою декларацією про доходи пані Демченко ледь кінці з кінцями зводить. Проте виникають запитання, де бере вона гроші на красиве життя та власне чий автомобіль використовує в повсякденному житті? Кришує цю чиновницю депутат ВР та голова комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва, котра ногами і руками намагається втримати Демченко на займаній посаді або підняти її щаблем вище на посаду голови Держлікслужби. Та це ніяким чином не лякає активістів, котрі оголосили безстроковий мітинг поки не будуть виконані усі поставлені вимоги.
Елена Прудникова 05.06.2014 9:01
Відповідаю особисто Олександру. Щось у Вас кінці з кінцями не сходяться. З одного боку я начебто створила собі бізнес але не власноруч, а через наближене становище до Соловйова своєї організації….. Давайте разом замислимось. Як би моя організація була близька до Соловйова, чи була б вона обласною організацією? Напевно - ні. Ми б мали статус всеукраїнської організації, що нарешті було б і правильно. До нас би прислухались та враховували б нашу думку. Але поки все навпаки….Що стосується мого бізнесу. Я не є власником мережі аптек. Я власниця однієї аптеки, яка функціонує з……року, і якщо пан Олександр уважно слідкує за подіями в Держлікслужбі, то він, напевно, зможе порахувати і встановити, що коли я розпочала свій бізнес, Соловйова в Держлікслужбі і в проекті не було, так само як і самої Держлікслужби). Як Ви правильно підмітили, пан Олександр, я щось шукаю в діях реального лікаря Мусія. Лікаря, але не фармацевта. Може він і хоче реальних зрушень у сфері охорони здоров я, але його позиція та новації щодо фармацевтики, зокрема малого аптечного бізнесу це цвях у труну ФОПів з одного боку. А з другого, його дії дуже схожі на, звичайно безкорисну, допомогу великим аптечним мережам у війні із фізичними особами підприємцями. Я не знаю до кого відноситесь особисто Ви, Олександр. Якби Ви були ФОПом, то мабуть і самі почали шукати «бізнес» в діях Мусія. Якщо ви представник мереж, тоді Вам і шукати нічого не треба. Що стосується звичних до халяви карманів, то спитайте людей що прибули на мітинг, чи великі в них надходження, чи заради збереження «халяви» вони туди приїхали. Якщо, Вас, цікавить Одеса, Вам доречно туди приїхати та запитати малих підприємців особисто, хто з них відважився на такий приємний вояж до гостинної столиці. І зовсім мені не зрозуміло зміст Вашого останнього пасажу щодо «Услышьте Донбасс!». Ви таким чином бажаєте пов'язати протест ФОПів із тероризмом? Пильно придивиться до плакатів у руках мітингувальників. Ви там бачите сепаратизм, екстремізм, заклики до війни? Не вводьте читачів до омани, не підміняйте реальні проблеми що існують істерією громадянської війни. У Донбасі, на превеликий жаль, ФОПам не до економічних проблем і не до Держлікслужби. Але, якщо б там не було АТО та тероризму, я впевнена, і вони б вирушили на мітинг. Усвідомте для себе той факт, що на площу вийшли не за політичним окрасом і не за чиїсь гроші. Вийшли звичайні люди – малі підприємці (Херсон, Одеса, Миколаїв, Чернівці…..) за збереження свого малого бізнесу. І я там стояла не за халяву, а за свою аптеку і аптеки таких як я. І це правильно. І мабуть цього добивалися люди, коли боролися з олігархією. Чи не так? Чи може справжня демократія це не люди в білих халатах із мирними плакатами, а люди у військовій формі із бітами? Чи може для простих людей буде краще, щоб бізнес монополізувався у руках олігархів та великих компаній? Подумайте всі про це, а потім робить висновки про «тітушек»та «партії регіонів-стайл».Це вже не Вам, Олександр, а Медікусу.
Сашко 05.06.2014 11:27
Активісти, умови…давайте подивимось на активістів поближче на відео, що викладене вище. Один з активістів прийшов з пітбулем. Достойна компанія фармацевтам, які прийшли сказати про свої проблеми! Соратники міністра прийшли, потравили собакою, поламали плакати, образили наших колег фармацевтів – а що, їм все можна, вони ж на майдані були. А у міністра тепер мабуть пожиттевий імунітет, а що він же на майдані був, тепер можна безвідповідально «працювати» на телеекрані, а в реаліях медицина загибається. А хто винний – міністр виішиив, що Демченко, а що – головне винного знайти та натравити активістів з пітбулем. Завтра ще когось крайнього підшукає, аби самому не брати відповідальність та нічого не робити. Гидко.
Сашко 06.06.2014 9:17
Міністр, та інші полум’яні революціонери та активісти вже зробили з рідної країни копію Сомалі і тепер цей вектор переноситься на фармацію. Там де був лад та реальні кроки по гармонізації законодавства з европейським – активісти вирішили, що треба все рознести на шматки, разом з тими, хто наполегливо працював. Стабільно працююча галузь, гордість країни – тепер може піти невідомим шляхом. Здається, що едине питання, яке цікавить владу сьогодні – зробити безлад в галузі за допомогою майданівців та засунути своїх протеже на керівні посади. Та навряд чи це буде сприяти стабільності. Ми вже на прикладі міністра побачили, що нова метла мете по старому. Балачки та дестабілізація. Ми здобули! Гей!
Medicus 06.06.2014 11:32
Елена Прудникова та Сашко досить перекладати з слабої голови на здорову. Вигороджувати Демченко, це аморально. Про які європейські норми та правила може бути мова? Демченко накрала стільки, що це вже зовсім не вписується в європейський стиль життя. Та гнати її треба в три шиї. Знайшли сподвижницю. Виникає думка, що ви її близьке оточення і вам вигідне перебування цієї хабарниці на посаді. А мене явно не тішить цей факт бо всі ці чорні схеми "Соловйов-Демченко hand made" відбиваються на моій кишені, на добробуті моїх рідних, близьких та всіх громадян України. Тому в людей вривається терпець. І методи можливо не найкращі, але з Демченко по інакшому не можна. Бо сірий кардинал медицини Бахтєєва її буде тримати любою ціною. А Мусія я особисто не знаю. Але коли він буде ставати на слизьку дорогу, то і на нього знайдеться аргумент. Та власне до чого тут Мусій? Ми говоримо про Держлікслужбу, а не про МОЗ. А Інна Демченко піде з посади бо по іншому ніяк.
Сергій 06.06.2014 11:35
Ну давайте так, розділимо речі на правильні і неправильні. ПДВ на ліки, введення касових апаратів для ФОП – не правильно. (Якщо б стояло питання про введення касових апаратів для ФОП, які працюють в містах питання б було дискусійне). Брати кошти за поновлення дії обігу лікарських засобів, чи реєстрацію ВМП – не правильно. Щодо Мусія – його інтерв’ю то він сказав : «Я не підтримую введення ПДВ на ліки, але не можу заборонити це введення». Мінус Мусія, він сказав, що після введення ПДВ на ліки медикаменти не подорожчають, а це не правда. То що ліки пішли більше 7% вгору після ПДВ це факт. Мінус і загальне введення касових апаратів для всіх ФОПів, в селах і смт. цього робити категорично не можна, а то селяни будуть без аптек. І ще один суттєвий мінус потрібно пере декларувати оптово – відпускні ціни бо по безкоштовних рецептах хворі нічого не можуть отримати. Хоча й потрібно врахувати, що Мусій тільки став міністром. Про Держлікслужбу - про те, що вони бавилися в заборону то поновлення обігу – це факт. Можливо створювали штучні проблеми з реєстрацією ВМП. Але не рухали роздрібну ланку ліцензування аптек та аптечних пунктів, там було більш – менш все прозоро і це факт. Держслужба рухалася в Європейському напрямку і це теж факт. Держслужба має постійно працювати – це теж факт. А, якщо це правда, що людей Демченко не пускає працівників на роботу, то це не правильно. Хоча все скоро стане на свої місця. Якщо головою Держлікслужби стане Пасічник це буде позитивно, він ліберал, відкрита людина, вів Держслужбу в Європейському напрямку, чудовий фахівець. Під час його головування вперше ліцензію на роздріб можливо було отримати з першого разу і без хабарів. Він зменшив обов’язкові площі для аптек. А бити, рвати плакати, перешкоджати фармацевтичним працівникам пікетувати – це дико і не демократично. Самооборона Майдану забороняє вільне зібрання «Фармацевтичний майдан» - так бути не повинно. Хоча можна зрозуміти самооборону майдану, вони люди не фахові їм ніхто не пояснив, а Мусію вони хотіли дати шанс. Одним словом «погано вийшло».
Василь 06.06.2014 1:19
Всі "невигідні" Держлікслужбі коментарі видаляються миттєво.Молодці панове лобісти, так тримати. А пані Е.Прудникововій рекомендую бути обережнішою з виразами (див. ком.№7 про міністра-САДИСТА)
Елена Прудникова 08.06.2014 9:17
/www.youtube.com/watch?v=xUHXpY8RvMI
Василь 10.06.2014 1:09
Пан Мусій- чесна і порядна людина, а лицеміри і злодії роблять спробу облити його брудом за допомогою проплачених мітингів. Ваш час пройшов, панове корупціонери !
Валерій 10.06.2014 11:44
"влаштовують широкі кола фармацевтичної спільноти" - це ж треба таке скреативити. Може й влаштовували тих, хто годувався з їх рук, схоже й Миколаївській асоціації перепадало.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті