Звільнення від обкладення ввізним митом фармпродукції та сполук, які не виробляються в Україні: розроблено проект нового переліку

Звільнення від обкладення ввізним митом фармпродукції та сполук, які не виробляються в Україні: розроблено проект нового переліку23 жовтня на громадське обговорення винесено проект змін до Переліку фармацевтичної продукції та сполук, що використовуються для її виготовлення, які не виробляються в Україні та які відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 282 Митного кодексу України звільняються від обкладення ввізним митом у разі ввезення їх на митну територію України (далі — Перелік), затвердженого постановою КМУ від 17.11.2004 р. № 1568.

Проект постанови КМУ розроблено на виконання п. 2 Протоколу наради МОЗ України від 01.10.2014 р. № 2 з урахуванням наданих Асоціацією «Виробники ліків України» та Об’єднанням організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі — ООРММПУ) пропозицій.

Відповідно до п. 2 Протоколу вищезазначеної наради профільному міністерству необхідно забезпечити внесення змін до Переліку, а саме: доповнити його фармацевтичною продукцією та сполуками, що не виробляються в Україні, ввозяться на митну територію та використовуються вітчизняними фармацевтичними підприємствами для виробництва готових лікарських засобів.

Метою проекту документа є також приведення кодів УКТЗЕД фармацевтичної продукції та сполук у Переліку у відповідність з вимогами чинної в Україні класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

У проекті Переліку відсутні 55 найменувань фармацевтичної продукції і сполук, які нині містяться в діючому Переліку, з них:

  • 52 позиції з кодами УКТЗЕД мають 0% ставку ввізного мита;
  • 3 позиції: «лимонна кислота», «гліцерин» та «нітрогранулонг» виробляються в Україні.

Враховуючи пропозиції, надані Асоціацією «Виробники ліків України» та ООРММПУ, проект Переліку було доповнено 44 найменуваннями фармацевтичної продукції та сполук, що не виробляються в Україні, які ввозяться на митну територію України та використовуються вітчизняними фармацевтичними підприємствами для виробництва лікарських засобів.

Таким чином, винесений на громадське обговорення проект Переліку містить 75 найменувань фармацевтичної продукції і сполук.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті