Санофі розширює своє портфоліо новими інноваційними лікарськими засобами і вакцинами

03 Грудня 2014 10:40 Поділитися

sanofi-aventis-uaСанофі представила наміри розпочати виробництво нових багатообіцяючих препаратів і вакцин, у результаті чого планується запуск 18 нових лікарських засобів упродовж 2014–2020 рр. Про це стало відомо під час тематичного семінару для інвесторів нових препаратів, що відбувся 20 листопада 2014 р. в Парижі (Франція). Ці розробки мають загальний прибутковий потенціал більше 30 млрд євро протягом перших 5 років продажу1, 2, що підтверджує високі темпи наукових досліджень і розробок портфелю лікарських засобів компанії та її можливість створювати нові препарати у цілому ряді терапевтичних груп.

«Ці майбутні запуски підтверджують стратегію Санофі, якої компанія дотримується з 2008 р. Це демонстрація високих темпів наукових досліджень і розробок Санофі, — зазначив Серж Вайнберг (Serge Weinberg), голова ради директорів і головний виконавчий директор Санофі. — Вступаючи в період успішних запусків нових лікарських засобів, ми інвестуємо у якість і виробниц­тво, продовжуючи в той же час стимулювати розвиток інновацій з метою розширення існуючого портфелю препаратів, які перебувають на стадії розробок».

Під час семінару компанії Санофі було представлено 9 нових лікарських засобів і вакцин.

Рідкісні захворювання:

  • CerdelgaTM (еліглустат): пероральний препарат першої лінії для лікування дорослих пацієнтів з хворобою Гоше І типу. Єдиний лікарський засіб цієї групи, затверджений Управлінням з харчових продуктів та лікарських засобів США (Food and Drug Administration — FDA).

Розсіяний склероз:

  • LemtradaTM (алемтузумаб): затверджений FDA препарат для лікування дорослих пацієнтів з активною формою рецидивуючо-ремітуючого розсіяного склерозу, у яких спостерігається недостатній терапевтичний ефект від 2 або більше лікарських засобів проти розсіяного склерозу.

Серцево-судинні захворювання:

  • PraluentТМ 3 (алірокумаб): експериментальне моноклональне антитіло до PCSK9 (пропротеїн конвертаза субтилізин/кексин тип 9), що здатне знижувати рівень холестерину ліпопротеїдів низької щільності. Препарат розроблений разом з компанією «Regeneron». Внесення на розгляд до регуляторних органів США і ЄС заявки щодо затвердження препарату планується до кінця 2014 р.*

Цукровий діабет:

  • Toujeo® (ін’єкційний інсулін гларгін (отриманий за технологією рекомбінантної ДНК), 300 Од/мл): новий експериментальний базальний інсулін, що в даний час знаходиться на розгляді регуляторних органів США і ЄС*;
  • Afrezza® (інсулін людини): новий затверджений FDA інгаляційний інсулін швидкої дії для дорослих пацієнтів з цукровим діабетом І та ІІ типів;
  • Lixilan: експериментальна фіксована комбінація інсуліну гларгін, провідного базального інсуліну, з ліксисенатидом, антагоністом рецепторів ГПП-1. Призначається у вигляді ін’єкцій 1 раз на добу дорослим пацієнтам з цукровим діабетом ІІ типу.

Вакцини:

  • Вакцина проти лихоманки Денге: вакцина Санофі Пастер проти лихоманки Денге, що продемонструвала ефективність серед усіх серотипів Денге та сприятливий профіль безпеки у 2 основних клінічних дослідження ІІІ фази через 25 міс активного спостереження. Подання офіційної заяви для затвердження планується в 2015 р.*

Імунологія та запальні процеси:

  • Сарілумаб: експериментальне повністю людське моноклональне антитіло до рецепторів ІЛ-6 — препарат було розроблено спільно з компанією «Regeneron» — у даний час досліджується серед пацієнтів з ревматоїдним артритом*;
  • Дупілумаб: експериментальне повністю людське моноклональне антитіло, що блокує передачу сигналу ІЛ-4 та ІЛ-13. Спільна розробка з компанією «Regeneron». Розпочато ІІІ фазу досліджень дупілумабу у дорослих пацієнтів з помірним та важким атопічним дерматитом. Також нещодавно було оголошено позитивні результати досліджень дупілумабу у ІІб фазі серед дорослих пацієнтів з неконтрольованою астмою в помірній та важкій формах, а також ІІа фазі у хворих на хронічний синусит з наявністю носових поліпів*.

«Глобальна команда Санофі, яка працює в сфері наукових досліджень і розробок, демонструє вражаючу динаміку роботи із залученням внутрішніх талантів компанії та відкритих інновацій з метою розширення портфелю продукції компанії, — відзначив Еліас Зеруні (Elias Zerhouni), президент підрозділу наукових досліджень та розробок Групи Санофі. — Санофі здатна запустити до 6 нових лікарських засобів в 2015 р. та приблизно по 1 новому препарату кожні 6 міс в періоді між 2016 та 2018 р. Ці нові ліки спрямовані на вирішення важливих медичних потреб у галузях рідкісних захворювань, серцево-судинної терапії, лікуванні цукрового діабету, імунології та охорони здоров’я».

Презентація у Бостоні продемонструвала можливості стійкого зростання компанії Санофі, що ґрунтується на потужній динаміці розвитку її платформ зростання та очікуваному прискореному виході на ринок медикаментів, які зараз знаходяться на останній стадії наукових досліджень і розробок. Стосовно цукрового діабету — незважаючи на можливий вплив ринкової динаміки базального інсуліну на продажі препарату Лантус® в США, компанія Санофі прогнозує невеликий ріст глобальних продажів своїх препаратів для лікування цукрового діабету в 2015–2018 рр.4 Це передбачає масштабний перехід пацієнтів у Європі та США від ін’єкцій Lantus® до застосування Toujeo®, продовження росту продажів протидіабетичних лікарських засобів Санофі на ринках, що розвиваються, запуск препаратів Afrezza®, Lyxumia® та Lixilan в США. Початок виробництва нових препаратів і вакцин в інших терапевтичних напрямках та стабільне функціонування решти платформ зростання Санофі, як очікується, приведе до подальшого зменшення відносної частки препарату Lantus® в загальних показниках діяльності групи.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами, наданими компанією Санофі
*Досліджувані сполуки та/або вакцини, що в даний час знаходяться на стадії клінічних розробок. Регуляторні органи не проводили повну оцінку безпеки та ефективності цих сполук та/або вакцин
1При постійному курсі валют, 5 років для кожного продукту з моменту випуску, включаючи повний перший рік.
2Прогнози продажів без урахування ризиків.
3PraluentТМ — запланована торгова назва алірокумабу. У даний час ця назва отримала попереднє схвалення тільки в країнах ЄС. У інших регіонах схвалення відсутнє.
4За виключенням виходу на ринок США до 2019 р. замінного біоеквівалентного препарату інсуліну гларгін.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті