Олександр Квіташвілі планує у 2015 р. закуповувати ліки за кошти державного бюджету у тісній співпраці з ВООЗ та ЮНІСЕФ

15 Грудня 2014 11:15 Поділитися

Новопризначений міністр охорони здоров’я України обіцяє позбутися корупційних схем у медичній галузіНа сайті МОЗ України розміщено повідомлення, що закупки медичних препаратів у 2015 р. здійснюватимуться у тісній співпраці з ВООЗ та ЮНІСЕФ.

12 грудня відбулася зустріч Міністра охорони здоров’я України з представниками ВООЗ та ЮНІСЕФ з приводу надання допомоги у закупівлі ліків. Представники міжнародних організацій підтвердили свою готовність до тісної співпраці. Зокрема, запропонували надати технічних радників, які б допомогли розрахувати потреби, етапи, логістику доставки цих препаратів в Україну.

В свою чергу О. Квіташвілі запевнив, що Уряд та Міністерство охорони здоров’я України готові ініціювати законодавчі зміни, які дозволять залучити міжнародні організації до процесу закупок лікарських засобів за кошти державного бюджету.

Зі свого боку зазначимо, що ВООЗ та ЮНІСЕФ певно не закуповуватимуть лікарські засоби вітчизняних виробників. У той же час, Україна має власну потужну фармацевтичну промисловість, яка забезпечує ринок широким асортиментом лікарських засобів, виробництво яких відповідає стандартам GMP, що гармонізовані із європейськими. Торги-2014 довели що вітчизняні генерики коштують на 40-60% менше ніж їх імпортні аналоги. Чи варто Україні у часи економічної та політичної кризи витрачати кошти на державні закупівлі імпортних препаратів, коли можна закупити вітчизняні аналоги більш доступні за ціною, завдяки чому збільшити обсяги лікування для населення?

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті