ВООЗ та Фонд народонаселення ООН надали МОЗ чергову гуманітарну допомогу вартістю 3 млн грн.

24 Грудня 2014 12:51 Поділитися

ВООЗ та Фонд народонаселення ООН надали МОЗ чергову гуманітарну допомогу вартістю 3млн грн.Як інформує прес-служба МОЗ України, Міністерство отримало гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Фонду народонаселення ООН на загальну суму понад 3 млн грн. Це 90 медичних наборів для надання невідкладної допомоги, до складу яких входять ліки та вироби медичного призначення. Один такий набір дозволяє надавати допомогу 1 тис. осіб протягом 3 міс. Гуманітарний вантаж спрямують до Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської та Харківської областей. До цих регіонів також передадуть 9 наборів, які сформовані з такого розрахунку: один набір — на обслуговування 10 тис. осіб протягом майже 3 міс. Крім того, на склади ДП «Укрвакцина» поставлено 4 набори травматологічного та 5 — протидіарейного спрямування.

Фонд народонаселення ООН, у свою чергу, передав Україні 50 наборів для надання акушерсько-гінекологічної допомоги. Загальна вартість наборів, призначених для оперативних втручань та проведення реанімаційних заходів для матерів та новонароджених, становить близько 1 млн грн. Медичні набори забезпечать потребу населення в хірургічній акушерсько-гінекологічній допомозі для 1,8 млн осіб на 3-місячний період. До їх складу входять хірургічні інструменти, шовний матеріал, розхідні матеріали та найбільш необхідні медикаменти: анальгетики, протизапальні, антибактеріальні, кровоспинні препарати та розчини для інфузій. Вантаж, крім перелічених регіонів, також направлять до Київської, Одеської та Полтавської областей.

За словами Василя Лазоришинця, першого заступника міністра охорони здоров’я України, 29 грудня МОЗ України очікує від ЮНІСЕФ в якості гуманітарної допомоги ще 90 акушерських наборів, що містять лікарські засоби, вироби медичного призначення і витратні матеріали, а також базове стерилізаційне та реанімаційне обладнання для медичних закладів. Один такий акушерський комплект призначений для прийняття близько 50 нормальних неускладнених пологів. Набір застосовуватиметься підготовленим персоналом — акушерками, медичними сестрами з навичками акушерства й реанімації та лікарями.

В. Лазоришинець зазначив, що з метою оперативного вирішення питань щодо отримання, оформлення, розподілу гуманітарної допомоги для постраждалих у зоні антитерористичної операції та тимчасово переміщених осіб, при МОЗ України була створена відповідна координаційна група. Уповноваженою установою для виконання процедур розмитнення, зберігання та доставки лікарських засобів та виробів медичного призначення, що надходять в якості гуманітарної допомоги, визначено Державне підприємство «Укрвакцина» МОЗ України.

Нагадаємо, що у вересні 2014 р. ВООЗ надала гуманітарний вантаж вартістю 2,4 млн грн. для надання медичної допомоги особам, які в період проведення антитерористичної операції зазнали поранення чи іншого ушкодження.

За матеріалами http://www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті