Постанова Правління НБУ від 24.02.2015 р. № 130

25 Лютого 2015 3:37 Поділитися

Правління Національного банку України

ПОСТАНОВА

від 24 лютого 2015 року № 130

Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України

Відповідно до вимог статті 99 Конституції України, статей 7, 25, 44, 56 Закону України «Про Національний банк України», Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» Правління Національного банку України постановляє:

1. В абзаці першому підпункту 12 пункту 6 постанови Правління Національного банку України від 01 грудня 2014 року № 758 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» (зі змінами) слово «третього» замінити словом «четвертого».

2. В абзаці першому підпункту 2 пункту 1 постанови Правління Національного банку України від 23 лютого 2015 року № 124 «Про особливості здійснення деяких валютних операцій» слово «третього» замінити словом «четвертого».

3. Уповноважені банки не мають права здійснювати купівлю іноземної валюти за дорученням клієнтів (у тому числі за заявами, що були подані до набрання чинності цієї постанови) до 27 лютого 2015 року включно.

4. Уповноважені банки мають право здійснювати власні операції з купівлі безготівкової іноземної валюти за гривні в межах установлених лімітів відкритої валютної позиції у сумі, що не перевищує 0,5 відсотків від розміру регулятивного капіталу банку (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком України), протягом одного робочого дня.

5. На час дії цієї постанови інші нормативно-правові акти Національного банку України діють у частині, що не суперечить вимогам цієї постанови.

63. Департаменту відкритих ринків (Чурій О. Є.) довести зміст цієї постанови до відома територіальних управлінь Національного банку України та банків України для використання в роботі, а банкам України – до відома їх клієнтів.

74. Постанова набирає чинності з 25 лютого 2015 року.

85. Контроль за виконанням цієї постанови залишаю за собою.

Голова В. О. Гонтарева
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті