Рада директорів Світового банку схвалила позику у сумі 215 млн. дол. США для реалізації проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

05 Березня 2015 1:17 Поділитися

Рада директорів Світового банку схвалила позику у сумі 215 млн. дол. США для реалізації проекту «Поліпшення охорони здоров`я на службі у людей»Як і планувалося, 4 березня 2015 р. Рада директорів Світового банку схвалила надання Україні позики у сумі 214,73 млн. дол. США на впровадження проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Позика Міжнародного банку реконструкції та розвитку буде залучена на 18 років з 5-річним пільговим періодом за змінною відсотковою ставкою (на сьогодні – менше 1% річних). Світовий банк надав Україні можливість в рамках позики здійснювати конверсії відсоткових ставок і валюти позики, що потенційно дозволить Україні мінімізувати витрати на обслуговування позики.

Проект реалізовуватиметься впродовж 5 років на центральному та місцевому рівнях (у 8 відібраних областях країни). Позика буде спрямована на впровадження нового фінансового механізму в медичній сфері, профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних і онкологічних захворювань, удосконалення первинної медико-санітарної допомоги, приведення у відповідність нормативно-правових актів з кращими світовими стандартами, проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії тощо.

Нагадаємо, що угода між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо впровадження в Україні проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей» була підписана 11 лютого міністром охорони здоров’я України Олександром Квіташвілі і керівником програми Світового банку в Білорусії, Молдові Паоло Беллі.

Наразі в будинку Уряду відбувається спільний брифінг О. Квіташвілі і директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан з приводу затвердження у Вашингтоні Радою директорів Світового банку рішення про надання Україні позики.

Детальніше про захід читайте у найближчому номері «Щотижневика АПТЕКА» та на нашому сайті.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті