Лист МОЗ України від 15 березня 2000 р. № 01/02/465

Міністерство охорони здоров’я АР Крим
Управління охорони здоров’я обласних,
Київської та Севастопольської міських,
державних адміністрацій

Всім зацікавленим особам

До Міністерства охорони здоров’я надходять численні запити щодо застосування окремих норм, передбачених основними обов’язковими критеріями акредитації фармацевтичних (аптечних) закладів.

Надаємо роз’яснення щодо застосування п. 5 Додатку 1 до п. 4 Умов акредитації підприємств, установ, організацій, що здійснюють оптову та роздрібну реалізацію лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення (наказ НАзК № 067 від 30.09.99, зареєстрований в Міністерстві юстиції № 805/4098 від 22.11.99).

Відповідно до п. 5 зазначеного наказу аптечному закладу при проходженні акредитації належить надати «документи, що підтверджують здатність аптечного закладу нести в належному обсязі цивільно-правову відповідальність у разі заподіяння шкоди життю і здоров’ю споживачів лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, виробів медичного призначення згідно з Законом України «Про захист прав споживачів» або копію договору страхування, що виданий страховими компаніями, визначеними НАзК на конкурсних засадах разом з Укрстрахнаглядом».

Страхування відповідальності фармацевтичних працівників, що широко розповсюджене в розвинутих країнах, є вельми специфічним і новим для нашої країни видом страхування, який потребує ретельно виважених підходів щодо оцінки страхових ризиків, вірогідності їх настання, урахування кваліфікації фармацевтичного працівника тощо.

Крім зазначеного, необхідно чітко диференціювати розмір заподіяної шкоди. Від цього й залежатиме і сума страхових виплат, і сума страхових внесків.

На сьогодні МОЗ опрацьовує страхову програму, правила страхування відповідальності фармацевтичних працівників тощо.

В той же час наказом МОЗ від 18.02.00 р. № 27 встановлений графік акредитації фармацевтичних (аптечних) закладів.

З метою належного виконання графіку акредитації та на підставі вищевикладеного при проведенні акредитації аптечних закладів норма, визначена в п. 5 Додатку 1 до п. 4 Умов акредитації підприємств, установ, організацій, що здійснюють оптову та роздрібну реалізацію лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення (наказ НАзК № 067 від 30.09.00 р., зареєстрований в Міністерстві юстиції № 805/4098 від 22.11.99), тимчасово не буде застосована.

Заступник Міністра О.Ш. Коротко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті