Торговельні та постачальницько-збутові надбавки на рівні 15%: у ВРУ зареєстровано відповідний законопроект

17 Березня 2015 6:01 Поділитися

vr1У Верховній Раді України 13.03.2015 р. за реєстраційним № 2368 зареєстровано законопроект «Про встановлення граничних торговельних надбавок на окремі групи товарів». Зокрема, до даних товарів віднесено лікарські засоби та вироби медичного призначення. Ініціатором документа виступила група народних депутатів України, членів депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок»: Наталія Королевська, Олександр Долженков, Юрій Солод та Сергій Дунаєв.

Так, проектом закону пропонується визначити граничний рівень торговельної та постачальницько-збутової надбавки (націнки) реалізації товару кінцевому споживачеві незалежно від кількості його перепродажів у розмірі 15% до оптової ціни вітчизняного виробника. А на товар, що імпортується на митну територію України, передбачено встановити граничний рівень торговельної та постачальницько-збутової надбавки (націнки) у розмірі 15% до митної вартості товару, визначеної відповідно до вимог Митного кодексу України.

Нагадаємо, що наразі граничні постачальницько-збутові надбавки та торговельні (роздрібні) надбавки на лікарські засоби та вироби медичного призначення затверджено постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 955, згідно з якою граничні постачальницько-збутові надбавки не мають перевищувати 10% від оптово-відпускної ціни, а граничні торговельні (роздрібні) надбавки встановлено в розмірі 10–25% в залежності від закупівельної ціни. Проте дана постанова враховує лише фармацевтичну продукцію, включену до Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) та обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів, а відповідно до тексту проекту документа його дія поширюватиметься на всі ліки та вироби медичного призначення, включаючи наркотичні засоби, психотропні препарати та інше.

Також документом пропонується внести зміни до Закону України «Про ціни та ціноутворення», а саме включити Верховну Раду України до переліку органів, що можуть здійснювати державне регулювання цін.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

APatriot 18.03.2015 1:19
Ліки ще на вході до митної території України коштують в три рази дорожче, ніж в сосідній Польші!Ліквідуйте "оффшорні" перепродажі ЛЗ по документам, стабілізуйте національну валюту, організуйте контроль цін та відповідальність порушників - і буде всім щастя!
Андрій 18.03.2015 2:55
Ну шо Ви корупційні схеми ліквідовувати не можна - це бізнес депутатів і урядовців, він недоторканий. До митниці через офшори ми накрутим 300% неофіційно, а офіційно вже після митниці будемо стежити щоб часом оптовик і аптека разом не перевищили 15% націнки. Розумно ряд аптек одразу ж закриються, їх скуплять мережеві фірми. Ну а після скупки, закон можна і відмінити. Нічого нового, схеми старі, скушно ! Ну а піар ми ж зробили, ми ж прийняли, а хто не голосував за наш чудовий законопроект ? Ну негідники, негідники непроголосували, а ми голосували, ну ній недбають за людей навіть за такий хороший закон від опозиційного блоку проголосувати не хочуть.
Ігор 18.03.2015 3:49
Та скільки можна..Може вже пора думати не про дешеві ліки за рахунок аптеки. То пілотний придумали з відшкудуванням державою через ..а оптовику заплати в ліпшому разі через 10 днів..то..середня націнка в 20% відсотків їм завелика!!!!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті