Підприємства комунальної форми власності мають право реалізовувати деякі наркотичні та психотропні речовини

?

«Щотижневик АПТЕКА» звернувся до Комітету з контролю за наркотиками МОЗ України із запитаннями:

1. Які види діяльності, пов‘язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів можуть здійснювати підприємства комунальної форми власності?

2. Які документи регламентують цю діяльність для суб’єктів господарювання інших форм власності?

У відповідь редакція отримала лист Комітету № 27/492 від 06.07.2000 р., витяг з якого пропонуємо вашій увазі.

«Згідно з Законом «Про внесення змін до Закону України «Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» № 863-XIV від 8 липня 1999 р. заклади і установи охорони здоров’я комунальної форми власності здійснюють діяльність, пов’язану з придбанням, перевезенням, ввезенням в Україну, вивезенням з України, зберіганням, відпуском, оптовою реалізацією, роздрібною реалізацією, використанням, знищенням наркотичних засобів, психотропних речовин, включених до таблиць ІІ і ІІІ Переліку, та прекурсорів, включених до таблиці IV Переліку.

Стосовно документів, якими регламентується діяльність підприємств інших форм власності, зазначаємо, що проекти нормативно-правових актів, що випливають із Закону та регулюють порядок певних видів діяльності, знаходяться в даний час на затвердженні в Кабінеті Міністрів України.

До затвердження та опублікування зазначених нормативно-правових актів здійснення діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, дозволених до застосування, можуть здійснювати лише підприємства державної та комунальної форми власності у встановленому порядку.

Голова Комітету В.Г. Бєлявський»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті