«Пліва» купує «Домініон Фарма»

Хорватська фармацевтична компанія «Пліва» придбала британську фірму «Домініон Фарма» за 3,4 млн фунтів стерлінгів, що дозволило їй вийти на ринок Великобританії.

«Пліва» — один із найбільших виробників лікарських засобів у Східній Європі — розглядає можливість подальшого зміцнення своїх позицій за рахунок скуповування фармацевтичних компаній як у Великобританії, так і в інших країнах Заходу.

«Домініон Фарма» спеціалізувалася на випуску та реалізації лікарських засобів, які застосовуються в урологічній, офтальмологічній та дерматологічній практиці. У 1999 р. її річний прибуток оцінювався в 4,3 млн фунтів стерлінгів.

Експерти очікують, що річний прибуток компанії «Пліва» зросте до 608 млн доларів США, що на 24% більше у порівнянні з 1999 р., а чистий прибуток на 30% перевищить цей показник у 1999 р. Налагодження виробництва генеричних препаратів з урахуванням трьох нових власних дозволить починаючи з 2005 р. продавати лікарські засоби у Східній Європі на суму не менше 90 млн доларів США і у 2010 р. отримати прибуток на загальну суму близько 1 млрд доларів США.

У грудні 2000 р. представники «Пліви» повідомили експертів, що компанія подала заявку на патентування власної версії діуретика торасеміду. Оригінальний препарат був розроблений компанією «Берінгер Мангейм» і вона володіє патентом, термін дії якого закінчується у липні 2006 р. Очікується, що «Пліва» почне постачати торасемід у Східну Європу у 2002, а в Західну Європу — в 2003 р. Експерти розраховують, що до 2005 р. прибуток від продажу торасеміду в Східній Європі становитиме 24 млн доларів США.

За матеріалами журналу «Scrip»


Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті