Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України.Лист від 21.02.2001 № 327/12-04


від 21.02.2001 № 327/12-04

Керівникам фірм, підприємств — виробників лікарських засобів

Начальникам державних інспекцій з контролю якості лікарських засобів в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів МОЗ України виявлені розбіжності між дійсними упаковками вітчизняних препаратів у вигляді таблеток, капсул та ін. в контурних чарункових упаковках та упаковками, що вказані в реєстраційних посвідченнях.

Згідно з листом Державного фармакологічного центру МОЗ України від 24.01.2001 № 512-210/А зареєстрована вітчизняними підприємствами-виробниками контурна упаковка є тільки первинною упаковкою. Якщо контурні упаковки по 2, 3, 5 або більше вкладаються в пачку, що передбачається аналітичною нормативною документацією (розділ «Упаковка), то необхідна реєстрація додаткової упаковки. Наприклад: Таблетки по 0,5 г № 10 у контурних чарункових упаковках, у пачках 10х2; 10х3; 10х5.

Зважаючи на викладене, Державна інспекція МОЗ України пропонує підприємствам-виробникам:

— до 01.09.2001 вжити відповідних заходів щодо реєстрації додаткових упаковок лікарських засобів, які випускаються згідно з нормативною документацією у контурних чарункових упаковках;

— направити за нашою адресою інформацію про вжиті заходи з цього питання з переліком лікарських засобів, на які Вами надані заяви до Державного фармакологічного центру МОЗ України на реєстрацію їх додаткових упаковок.

Після 01.09.2001 реалізація виявлених в обігу лікарських засобів, упаковки яких не зазначені в їх реєстраційних посвідченнях, буде призупинена.

Перший заступник Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів

В.Г. Варченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті