Ліки, що закуповуватимуться через міжнародні організації, звільнені від ПДВ та імпортного збору

Ліки, що закуповуватимуться через міжнародні організації, звільнені від ПДВ та імпортного збору9 квітня під час засідання Верховної Ради України народними депутатами розглянуто законопроект № 2151 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів». «Є пропозиція профільного комітету голосувати за основу та в цілому, яка підтримується народними депутатами», — зазначив віце-спікер Парламенту Андрій Парубій. 236 народних депутатів підтримали рішення. Таким чином, закон прийнято.

Законом передбачено тимчасове, до 31 березня 2019 р., звільнення від обкладення ПДВ операцій з ввезення та першої поставки на територію України лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуватимуться через міжнародні організації, а також звільнення даної продукції від обкладення додатковим імпортним збором.

Звільнення від ПДВ та імпортного збору застосовуватиметься, якщо ввезення та/або постачання проводитиметься на підставі договорів зі спеціалізованими організаціями, укладених на виконання угод між МОЗ України та відповідною спеціалізованою організацією, яка здійснює закупівлі, у межах виконання бюджетних програм з забезпечення медичних заходів державних програм та/або комплексних заходів програмного характеру у сфері охорони здоров’я.

Перелік ліків та медичних виробів, що закуповуватимуться на підставі таких угод, та порядок ввезення, постачання та цільового використання лікарських засобів, медичних виробів, що звільняються від оподаткування, визначатиметься Урядом.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті