НБУ скасував обмеження при оплаті імпорту фармпродукції та сполук, а також медичних виробів для гемодіалізу та лікування онкологічних хворих

НБУ скасував обмеження при оплаті імпорту фармпродукції та сполук, а також медичних виробів для гемодіалізу та лікування онкологічних хворихНаціональний банк України (далі — НБУ) скасував обмеження при оплаті імпорту життєво необхідних товарів. Постановою Правління НБУ від 9 квітня 2015 р. № 222 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 лютого 2015 року № 124» удосконалено запроваджені вимоги щодо проведення деяких валютних операцій. Документ набув чинності 10 квітня.

Відтепер вимога щодо обов’язкового використання акредитивної форми розрахунків при здійсненні платежів за імпорт товару за контрактами загальною вартістю понад 500 тис. дол. США не поширюється на операції з купівлі деяких життєво необхідних товарів (фармацевтичної продукції, сполук, що використовуються для її виготовлення, які не виробляються в Україні та класифікуються за товарними групами 28, 29, 30 УКТЗЕД, медичних виробів для гемодіалізу та лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями, нафти, бензину, дизпалива тощо) за прямими контрактами з їх виробниками, а також товарів військового призначення.

Коментуючи зміни до постанови, директор Департаменту відкритих ринків НБУ Олег Чурій зазначив: «Рішення про встановлення певних винятків із загальних правил здійснення валютних операцій для життєво необхідних для економіки та громадян товарів прийняте після низки консультацій з імпортерами та банками з метою забезпечення стабільного імпорту цих товарів в Україну».

Нагадаємо, що чинний перелік фармацевтичної продукції та сполук, що використовуються для її виготовлення, які не виробляються в Україні та які відповідно до п. 13 частини 1 ст. 282 Митного кодексу України звільняються від обкладення ввізним митом у разі ввезення їх на митну територію України, затверджено постановою КМУ від 17.11.2004 р. № 1568. Перелік медичних виробів для проведення гемодіалізу та лікування онкологічних хворих, які не є об’єктами оподаткування додатковим імпортним збором, затверджено постановою КМУ від 16.02.2015 р. № 63.

За матеріалами www.bank.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті