Подати відомості про кінцевих бенефіціарів до Єдиного державного реєстру можна поштою (оновлено)

25 Травня 2015 2:57 Поділитися

Подати відомості про кінцевих бенефіціарів до Єдиного державного реєстру можна поштоюЯк ми вже повідомляли, Законом України від 14 жовтня 2014 р. № 1701-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів», який набув чинності 25 листопада 2014 р., встановлено, що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців вимагається вносити інформацію про:

  • кінцевого вигодоодержувача юридичної особи;
  • кінцевого вигодоодержувача її засновника, якщо засновник — юридична особа;
  • структуру власності засновників — юридичних осіб, яка дає можливість встановити фізичних осіб — власників істотної участі цих юридичних осіб.

Відповідні відомості має бути вказано під час подання державному реєстратору реєстраційних карток.

Юридичні особи, зареєстровані до набуття чинності Законом України № 1701-VII, мали подати державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) їх засновника, якщо засновник — юридична особа, упродовж 6 міс.

Однак 21 травня Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи», яким продовжено термін подання юридичними особами відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) ще на 4 міс. 25 травня Закон України № 475-VIII підписав Президент України. Документ набув чинності 26 травня у зв’язку з опублікуванням в «Голосі України» № 91.

Для внесення вищезазначених відомостей до Єдиного державного реєстру представнику юридичної особи слід подати державному реєстратору реєстраційну картку за Формою 4.

Прийнятий 21 травня народними депутатами закон № 475-VIII звільняє від обов’язку подавати відомості за Формою 4 про кінцевих бенефіціарів релігійні організації, державні та комунальні підприємства, а також юридичні особи, власниками яких є виключно фізичні особи. «Це близько 700 тис. із 1,179 млн діючих компаній», — повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Крім того, вона роз’яснила: підприємцям, які подавали документи за Формою 4 з жовтня минулого року, не слід проходити цю процедуру вдруге.

Державна регуляторна служба України, у свою чергу, звернула увагу підприємців, що Форму 4 можна надсилати й поштою. Згідно з ч. 2 ст. 8 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» реєстраційна картка заповнюється машинодруком або від руки друкованими літерами. Якщо документи надсилаються державному реєстратору поштовим відправленням, справжність підпису заявника на реєстраційній картці (заяві, повідомленні) має бути нотаріально засвідчена.

За матеріалами www.minjust.gov.ua,
www.dkrp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті