Уряд затвердив обсяг ліків і медичних виробів, які тимчасово звільняються від ПДВ на період проведення АТО

Уряд затвердив обсяг ліків і медичних виробів, які тимчасово звільняються від ПДВ на період проведення АТО23 липня 2014 р. набув чинності Закон України від 01.07.2014 р. № 1561-VII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів». Він встановлює тимчасово, на період проведення АТО та/або запровадження воєнного стану, відповідно до законодавства звільнення від обкладення ПДВ та ввізним митом операцій з ввезення та постачання на митній території України лікарських засобів та медичних виробів, що призначені для використання закладами охорони здоров’я та учасниками АТО для надання медичної допомоги фізичним особам, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження в обсягах, визначених Урядом.

Однак, лише майже через рік розпорядженням від 27.05.2015 р. № 544-р Кабінет Міністрів України затвердив відповідні обсяги препаратів та медичних виробів, які включають наступну інформацію:

  • найменування ліків/медичних виробів;
  • номери реєстраційних посвідчень на лікарські засоби;
  • коди УКТЗЕД для медичних виробів;
  • одиниці виміру та кількість лікарських засобів/медичних виробів.

Загалом перелік містить 13 позицій. З них 5 найменувань лікарських засобів а саме: налбуфіну гідрохлорид, амоксициліну тригідрат, декспантенол, метилурацил + хлорамфенікол, ципрофлоксацин. 6 найменувань медичних виробів: засіб для зупинки кровотечі механічний, аптечка автомобільна, пластир медичний в рулоні 3 х 500 (на нетканій основі), рукавички медичні з поміткою стосовно вмісту латексу, засіб для зупинки кровотечі механічний типу Турнікет, засіб для зупинки кровотечі хімічний (на тканинній основі), засіб для розрізання одягу та взуття механічний, флакон полімерний з клапаном для збереження та нанесення розчинів для зовнішнього застосування — зеленка (розчин 1% брильянтового зеленого).

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті