Оптимальне рішення проблем із судинами і суглобами – ТРОКСЕРУТИН ВРАМЕД та ІНДОМЕТАЦИН

З початком нового сезону на фармацевтичному ринку «Щотижневик АПТЕКА» публікує цикл статей, присвячених продукції, яку представляє в Україні АТ «Софарма» — сучасна болгарська компанія, яка стрімко модернізується і розвивається. Утім, саму компанію вже давно не треба представляти українському споживачу, оскільки її продукція користується попитом завдяки високій якості, зваженій і стабільній ціновій політиці, а також активній промоційній діяльності українського представництва. Завданням цієї, попередніх і наступних публікацій є насамперед допомога аптечним працівникам, лікарям і оптовим фірмам краще зорієнтуватися в асортименті препаратів, що представляє АТ «Софарма», який нараховує близько 40 найменувань лікарських засобів різних фармакотерапевтичних груп. Це препарати, випущені як АТ «Софарма», так і іншими болгарськими заводами, що надали компанії право ексклюзивної промоції цих продуктів в Україні.

Препарат, про який піде мова, може зацікавити працівників аптек не тільки як фахівців, але й як споживачів, адже саме провізори першого столу годинами стоять за аптечним прилавком, і, як наслідок, потрапляють до групи ризику розвитку варикозного розширення вен та варикозної хвороби. На сьогодні варикозне розширення вен є однією з актуальних проблем, яку вирішує ангіологія — наука про судини, оскільки поширеність цього захворювання в усьому світі досягла 1,5 млрд випадків. На жаль, пацієнти іноді недооцінюють серйозність цього захворювання, а тим часом, у разі варикозного розширення вен підвищується ризик розвитку тромбофлебіту, трофічних виразок, хронічних набряків. Щодо тромбофлебіту, то навіть невелика травма може спричинити утворення тромбу, який поширюється на глибокі вени. Серед причин варикозного розширення вен слід зазначити спадкову схильність, надмірну масу тіла, тривале перебування в положенні стоячи, крім того, варикозне розширення вен може бути одним із зовнішніх проявів загальної венозної недостатності. Гормональні зміни і збільшення навантаження на клубову вену також можуть призвести до варикозного розширення вен або до прогресування захворювання.

Усе це свідчить про необхідність профілактики і лікування варикозного розширення вен, у тому числі за допомогою лікарських засобів, призначених для корекції метаболічних процесів і зниження проникності та ламкості капілярів. До таких препаратів належить ТРОКСЕРУТИН ВРАМЕД (троксерутин) — суміш рутозидів з переважним вмістом три-о-b-рутозиду.

Троксерутин чинить венотонічну, капіляротонічну, протизапальну і гемостатичну дію. Він пригнічує агрегацію тромбоцитів і поліпшує трофіку тканин при варикозному розширенні вен, а також бере участь в окисно-відновних процесах та інгібуванні гіалуронідази. Як антиокиснювальний засіб троксерутин перешкоджає окисненню аскорбінової кислоти й адреналіну, пригнічує окиснення жирів. Крім зниження проникності і ламкості капілярів, троксерутин захищає базальні мембрани клітин ендотелію від ушкоджень, він виявляє ще цілу низку ефектів: мембранотонічний, антигеморагічний, радіопротекторний, протиалергічний, коронаророзширювальний.

Троксерутин застосовують для лікування хворих з варикозним розширенням вен, варикозними виразками, тромбофлебітом, післяфлебітними станами, хронічною венозною недостатністю, гемороєм, ретинопатією, а також для усунення посттравматичного больового синдрому, що виникає внаслідок перенесеної контузії, розтягнень і вивихів.

Особливо слід зазначити, що троксерутин не виявляє ембріотоксичної, тератогенної і мутагенної дії, тому його можна застосовувати в період вагітності. Протипоказанням до використання є тільки гіперчутливість до троксерутину, а побічна дія відзначається рідко і головним чином проявляється такими розладами з боку травної системи, як нудота, блювання, діарея, диспепсія.

АТ «Софарма» представляє на українському фармацевтичному ринку препарат ТРОКСЕРУТИН ВРАМЕД виробництва АТ «Врамед» (Болгарія) у двох лікарських формах — капсули та гель. Кожна картонна коробка містить 5 блістерів (10 капсул по 0,3 г). Препарат приймають перорально під час їди по 2 капсули на добу. Для підтримувального лікування слід приймати по 1 капсулі на добу протягом 3–4 тиж. ТРОКСЕРУТИН ВРАМЕД у формі капсул, зареєстрований в Україні в лютому поточного року, став актуальним доповненням до ТРОКСЕРУТИНУ ВРАМЕД у формі гелю, що представлений на українському ринку вже понад 4 років і за цей час завоював гарну репутацію у фахівців і споживачів. ТРОКСЕРУТИН ВРАМЕД у формі гелю забезпечує повну абсорбцію активної речовини. Його рН відповідає рН шкіри. Препарат не спричинює локального ушкодження шкіри і не вивляє сенсибілізувального ефекту. Оскільки гель виготовлений на водяній основі, він не порушує нормальні фізіологічні властивості шкіри. Його застосовують для лікування хворих з варикозним синдромом усіх стадій, з варикозними виразками, хронічною венозною недостатністю, гемороєм, тромбофлебітом поверхневих вен, а також для усунення м’язового болю і набряків травматичного походження, зокрема гематом. Гель наносять на ушкоджені ділянки шкіри вранці і ввечері та масажними рухами втирають до повного всмоктування шкірою.

Слід зазначити, що для досягнення бажаного терапевтичного ефекту рекомендується поєднувати застосування ТРОКСЕРУТИНУ ВРАМЕД у формі гелю і у формі капсул. Ефективність лікування значною мірою залежить від регулярного застосування цих лікарських засобів у рекомендованих дозах протягом тривалого часу.

Іншою важливою проблемою, яка істотно погіршує якість життя пацієнтів через значний дискомфорт і біль, є захворювання суглобів, такі, наприклад, як ревматоїдний артрит — системне захворювання сполучної тканини, що проявляється хронічним запаленням суглобів з розвитком їх стійкої деформації. Характерними симптомами ревматоїдного артриту є відчуття ранкової скутості, біль, припухлість суглобів. Для лікування ревматоїдного артриту (особливо на початковій стадії), хвороби Бехтєрева, симптоматичного артриту, дегенеративних захворювань суглобів (спондилоартроз, коксартроз, гонартроз), обмінних артропатій, нападів подагри застосовують препарат ІНДОМЕТАЦИН (індометацин), що є похідним індолоуксусної кислоти. Індометацин справляє виражену протизапальну, знеболювальну та жарознижувальну дію внаслідок порушення синтезу простогландинів. Препарат також виявляє імуносупресивний ефект.

Крім того, індометацин також застосовують для лікування пацієнтів з тендинітом, бурситом, тендобурситом, тендовагінітом тощо. Його можна рекомендувати для усунення запалень, болю і набряків після стоматологічних, гінекологічних та інших хірургічних втручань.

Протипоказаннями до застосування препарату є підвищена чутливість до індометацину, інших нестероїдних протизапальних препаратів. ІНДОМЕТАЦИН також не слід призначати системно пацієнтам з пептичною виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки у фазі загострення, важкими захворюваннями печінки і нирок, ентероколітом, виразковим колітом, у період вагітності (І триместр) та годування груддю, а також дітям у віці до 14 років. Протипоказаннями до застосування ІНДОМЕТАЦИНУ у формі мазі є тільки підвищена чутливість до нестероїдних протизапальних препаратів, порушення цілості шкіри.

АТ «Софарма» представляє на українському фармацевтичному ринку 3 лікарські форми препарату ІНДОМЕТАЦИН: таблетки, супозиторії і мазь. Кожна з форм має свої особливості застосування і дозування, які необхідно враховувати. Слід зазначити, що ІНДОМЕТАЦИН у формі мазі застосовують не тільки в ревматологічній, але й у неврологічній практиці для лікування хворих з дископатією, невритом, плекситом і радикулітом.

У представництві компанії наголошують, що вся продукція АТ «Софарма» поставляється на український фармацевтичний ринок в оригінальних упаковках з фірмовим логотипом і реалізується тільки офіційними дистриб’юторами.

Вікторія Матвєєва
За матеріалами, наданими представництвом АТ «Софарма» в Україні

На правах реклами

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Венотонизирующие средства ТМ «Дежурная аптека ЭКОЛЛА»

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті