Допомога при застуді від АТ “Софарма”

Осінньо-зимовий період звично поєднується з підвищенням частоти виникнення застудних захворювань. Хоча початок зими цього року досить теплий, перші хвилі захворюваності вже «накрили» Україну. Вибір якісного, ефективного та доступного за ціною лікарського засобу є дуже важливим як для лікаря при лікуванні пацієнта, так і для фармацевта при консультуванні споживача, що звертається за допомогою. З метою полегшення цього непростого процесу вибору АТ «Софарма» нагадує медичним та фармацевтичним працівникам про ефективні препарати для комплексного лікування застудних захворювань, що представлені компанією на  українському фармацевтичному ринку.

Симптоми різноманітних інфекційно-запальних захворювань досить схожі: підвищення температури тіла, кашель… До протикашльових засобів входить велика кількість препаратів, що відрізняються за механізмом дії. Поряд з новими препаратами значне місце на ринку посідають перевірені часом лікарські засоби. До таких належить препарат компанії АТ «Софарма» БРОНХОЛІТИН, розроблений болгарськими вченими майже 30 років тому, а на українському ринку представлений з 1982 р. За цей час він не тільки не втратив своєї актуальності, а й став одним з найбільш застосовуваних препаратів у хворих пульмонологічного профілю.

БРОНХОЛІТИН є комбінованим лікарським засобом, що виявляє протикашльову, бронходилатуючу та бронхосептичну дію. Комплексна дія зумовлена основними компонентами препарату (глауцину гідробромід, ефедрину гідрохлорид та олія базиліка), що впливають одночасно на декілька елементів кашльового акту. Глауцину гідробромід є протикашльовим засобом ненаркотичного типу, що не призводить до звикання. Він пригнічує кашльовий центр, не впливаючи на функції дихального центру, також чинить анальгезивну, бронхолітичну та протизапальну дію. Симпатоміметик змішаної дії – ефедрину гідрохлорид — добре відомий дилататор бронхів, широко застосовується при спастичному кашлі, лікуванні пацієнтів з бронхіальною астмою та ін. Він збуджує a– та b-адренергічні рецептори, спричиняє вивільнення норадреналіну з депо та помірно інгібує моноаміноксидазу, завдяки чому зменшує набряк бронхіальних тканин, зумовлює звуження артеріол та помірно підвищує артеріальний тиск; поліпшує атріовентрикулярну провідність; підвищує ЧСС. Крім того, ефедрину гідрохлорид стимулює процеси збудження в нервовій системі та посилює збудливість дихального центру. Олія базилікова пригнічує кашльовий рефлекс, виявляє бронхоспазмолітичну та антисептичну дію.

Терапевтичну ефективність та безпеку БРОНХОЛІТИНУ було доведено у клінічних дослідженнях за участю дорослих і дітей з гострими та хронічними захворюваннями дихальної системи і/або бронхіальною обструкцією. Основними параметрами дослідження були: кашель, задишка, виділення мокротиння, функціональні показники зовнішнього дихання, рівень IgA і IgG в сироватці крові, сатурація крові (Богданова та співавт., 1992; Лалов і співавт., 1992; Мінчев і Велізарова, 1992). Результати досліджень свідчать про добру переносимість БРОНХОЛІТИНУ зазначеними категоріями пацієнтів: побічних реакцій практично не виявлено. Застосування препарату сприяло зникненню кашлю, зменшенню задишки, полегшенню виділення мокротиння, покращанню газового складу крові.

БРОНХОЛІТИН можуть приймати пацієнти різних категорій. Зручна форма випуску препарату (сироп), приємний запах та солодкуватий смак дозволяють застосовувати препарат у дітей з 3 років. Препарат можуть приймати також водії та особи, робота яких потребує швидкості психічних та фізичних реакцій. Важливо зазначити, що БРОНХОЛІТИН можна призначати одночасно з антибіотиками та іншими хіміотерапевтичними засобами, антипіретиками та вітамінами, що досить часто застосовують при лікуванні хворих з трахеобронхітом, гострим і хронічним бронхітом (в тому числі зі спастичним та астматичним компонентом), бронхіальною астмою.

При сухому кашлі різної етіології можна застосовувати ще один препарат АТ «Софарма» — ГЛАУВЕНТ, основною діючою речовиною якого є глауцину гідробромід, алкалоїд з рослини Glaucinum flavum (мачок жовтий). Як зазначалось вище, на відміну від кодеїну, глауцин не впливає на центр дихання і не спричиняє звикання та медикаментозної залежності, що надає можливість застосовувати його і при стійкому кашлі центрального генезу. Глауцин не впливає на моторику кишечника, виявляє незначну спазмолітичну дію. Завдяки симпатолітичному ефекту глауцин може зумовлювати помірне зниження артеріального тиску. ГЛАУВЕНТ випускається в драже по 0,01 г та 0,04 г. Препарат призначають дітям, старшим 4 років (разова доза 10 мг), і дорослим (разова доза 40 мг) при інфекційно-запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, деяких захворюваннях легенів — гострому тахронічному бронхіті, пневмонії, силікозі, раку, туберкульозі та ін.; при інфекційних захворюваннях (коклюш, грип).

Відомо, що майже всі інфекційно-запальні захворювання супроводжуються підвищенням температури тіла, що, в свою чергу, позначається на загальному самопочутті і працездатності людини. Фебрильні стани частіше спостерігаються у дітей, які гірше їх переносять. Парацетамол, основна діюча речовина ПАРАЦЕТАМОЛУ ДЛЯ ДІТЕЙ виробництва АТ «Софарма», є визнаним світовим лідером серед ненаркотичних анальгетиків через добре співвідношення його ефективності та безпеки. ПАРАЦЕТАМОЛ ДЛЯ ДІТЕЙ належить до групи анальгетиків-антипіретиків, що мають здатність інгібувати синтез простагландинів, і є ефективним засобом для зниження температури тіла. Він виявляє анальгезивний, антипіретичний і протизапальний ефект. Анальгезивний ефект парацетамолу за силою, швидкістю прояву і тривалістю подібний до ефекту ацетилсаліцилової кислоти. Його можна застосовувати при головному болю, невралгії, люмбаго, ішіасі, радикуліті, ревматичному болю, фебрильних станах, у комбінації з іншими нестероїдними протизапальними препаратами при застудних захворюваннях, підвищенні температури тіла, запаленні. Приємний апельсиновий смак сиропу та легкість дозування дозволяють застосовувати його у дітей, в тому числі віком до 1 року.

Окрім згаданих в даній публікації, на українському фармацевтичному ринку представлено понад 30 препаратів АТ «Софарма», серед яких варто згадати відомі споживачам ТЕМПАЛГІН, СПАЗМАЛГОН, АНАЛГІН-ХІНІН, ІНДОМЕТАЦИН, ТАБЕКС, КЕТОТИФЕН, ГАСТРОФАРМ та ін. Вичерпна інформація про препарати надається як на сторінках спеціалізованих видань, так і при безпосередньому контакті з працівниками аптек та лікарями. Усіх, хто зацікавився продукцією АТ «Софарма», запрошуємо відвідати фірмову аптеку, що розташована за адресою: вул. Верхній Вал, 22, де можна знайти повний асортимент лікарських засобів компанії та отримати вичерпну інформацію щодо них.

Підбиваючи підсумки діяльності у 2003 р., АТ «Софарма» хоче подякувати своїм партнерам та споживачам за плідну співпрацю і виявлену увагу до продукції компанії, і обіцяє в наступному році зробити все для того, щоб ця співпраця була цікавою і вигідною для всіх. Компанія поздоровляє всіх з Новим роком, що наближається, і бажає передусім міцного здоров’я, успіхів, продуктивної праці, натхнення та творчого підходу до вирішення всіх проблем.

За матеріалами, наданими представництвом АТ «Софарма» в Україні

На правах реклами

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ АПТЕК

Шановні партнери!

Нагадуємо, що БРОНХОЛІТИН — один із найбільш широко застосовуваних на українському фармацевтичному ринку препаратів АТ «Софарма» — тепер відпускається БЕЗ РЕЦЕПТА лікаря згідно з наказом МОЗ України № 210 від 14.05.2003 р. «Про затвердження критеріїв віднесення наркотичних (психотропних) лікарських засобів, що містять малу кількість наркотичних засобів або психотропних речовин і прекурсорів, до категорії лікарських засобів, які відпускаються без рецептів, та переліку цих засобів», опублікованим у «Щотижневику АПТЕКА», № 44 (415) від 17 листопада 2003 р.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті