АПАУ звертається до Уряду з проханням вирішити проблему із ліцензуванням господарської діяльності на фармацевтичному ринку

03 Липня 2015 4:22 Поділитися

АПАУ звертається до Уряду з проханням вирішити проблему із ліцензуванням господарської діяльності на фармацевтичному ринку Після набуття чинності 28 червня 2015 р. Законом України № 222- VIII від 2 березня 2015 р. «Про ліцензування видів господарської діяльності» перед суб’єктами фармацевтичного ринку постала проблема отримання ліцензій на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Наше видання отримує листи від професійних асоціацій, в яких оператори ринку закликають Уряд негайно вжити заходів з метою уникнення колапсу у сфері ліцензування діяльності, пов’язаної з обігом лікарських засобів. Пропонуємо до уваги читачів лист Всеукраїнської громадської організації «Аптечна професійна асоціація України» з цього приводу.

Лист

№ 15 від 03 липня 2015 р.

Прем’єр – Міністру України Яценюку Арсенію Петровичу

Міністру охорони здоров’я України Олександру Квіташвілі

Першому заступнику голови Державної служби України з лікарських засобів

Алексєєвій Олені Альбертівні

Всеукраїнська громадська організація «Аптечна професійна асоціація України» (далі – Асоціація) висловлює свою повагу та звертається до Вас з наступного приводу.

28 червня 2015 р. набув чинності Закон України № 222- VIII від 2 березня 2015 р. «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі – Закон). Його ухвалення стало передумовою для виконання значного обсягу завдань, до переліку яких входить затвердження оновлених ліцензійних умов, а також інших нормативно-правових актів, що надало б можливість суб’єктам господарювання надалі займатися господарською діяльністю, яка підлягає ліцензуванню, у правовому полі.

Відповідно до ч.2 ст. 9 Закону, Ліцензійні умови та зміни до них розробляються органом ліцензування, що є центральним органом виконавчої влади, підлягають погодженню спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування та затверджуються Кабінетом Міністрів України.

За останній час, на адресу Асоціації надходить велика кількість запитів від її членів та інших юридичних осіб щодо надання роз’яснень з приводу нового порядку отримання ліцензій та копій ліцензій для відкриття нових аптек та їх структурних підрозділів.

Ст. 9 Закону також передбачено, що саме прийнятими в новій редакції Ліцензійними умовами повинний бути встановлений порядок отримання ліцензій (копій ліцензій), а також затверджені зміст та форма заяви про одержання ліцензій, документів, що додаються до заяви про одержання ліцензії та ін.

Нажаль, на сьогоднішній день Міністерством охорони здоров’я України не розроблено та не оприлюднено для громадського обговорення, а Кабінетом Міністрів України не затверджено нову редакцію Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, що унеможливлює подальше отримання ліцензій та копій ліцензій для відкриття нових аптек та їх структурних підрозділів.

Отже, у зв’язку з ситуацією, що склалась,

ПРОСИМО:

1.      Надати роз’яснення щодо порядку подачі документів та отримання ліцензій (копій ліцензій) для відкриття нових аптечних закладів, згідно чинного законодавства України.

2.      Терміново розробити та оприлюднити нову редакцію Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

З повагою

Директор В.В. Руденко

Читайте також: Процес ліцензування на фармринку України зупинено: громадська організація

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті