НОВІГРА від “Рейнбо-Лтд” вирішення важливої проблеми

Усі, кому відома проблема еректильної дисфункції (ЕД), мають пам’ятати, що лише лікар може встановити точний діагноз (який є лише діагнозом, а не вироком). Останнім часом розроблено принципово нові методи терапії, тому вчасно розпочате лікування допоможе вирішити важливу проблему.

У структурі сексуальних розладів ЕД займає одне з основних місць як за частотою виникнення, так і за соціальним значенням. Її можуть зумовити органічні причини (судинні, неврологічні, ендокринні порушення тощо), а також розлад психічної сфери (депресія, стрес, невроз тощо). До факторів ризику розвитку еректильної дисфункції органічного походження належать хронічні захворювання (атеросклероз, артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, хронічна ниркова чи печінкова недостатність, розсіяний склероз, хвороба Альцгеймера, хронічні обструктивні захворювання легень тощо). Не останню роль у розвитку ЕД відіграють шкідливі звички: зловживання алкоголем, тютюнопаління, прийом наркотичних речовин. Цю патологію можуть спричинити травми (зокрема спинного мозку), хірургічні втручання в ділянці малого таза (радикальна простатектомія, трансуретральна резекція передміхурової залози), прийом деяких ліків (гіпотензивних препаратів, антидепресантів, антагоністів Н2-рецепторів, гормональних засобів, нестероїдних протизапальних препаратів, транквілізаторів), перегрівання чи переохолодження організму. Вплив негативних факторів особливо посилюється в умовах неблагополучної екологічної ситуації, стрімкого темпу життя (особливо у містах), дисбалансу харчування.

Незалежно від причин виникнення цієї патології наслідки її схожі. Порушення у статевому житті часто призводять до депресії, розладу сну, неврозу, що негативно впливає на всі сфери життя — як професійну (знижується продуктивність праці, зростає психоемоційна напруженість у стосунках із колегами, людина не здатна зосередитися на виконанні професійних обов’язків), так і особисту. Адже ця патологія впливає на стосунки між подружжям, часто призводить до порушення гармонії в сімейному житті, а іноді — до загрози руйнування родини — осередку суспільства.

Особливої актуальності проблема ЕД набуває у тих чоловіків, які ще не встигли виконати свій «обов’язок перед природою» — стати батьком. Усвідомлення ними цього факту лише призводить до погіршення їх психоемоційного статусу. Врешті-решт це може призвести до виникнення цілої низки психосоматичних захворювань (у тому числі серцево-судинної, травної, нервової систем тощо) чи до загострення хронічних хвороб, що ще більше посилює еректильну дисфункцію. Таким чином утворюється «хибне коло», коли чоловік з еректильною дисфункцією (незалежно від її етіології — органічної чи психогенної) постійно зосереджується на своїй проблемі, а ще гірше — на відчутті безпорадності та власної неповноцінності, що негативно впливає на стан його психічного і фізичного здоров’я.

Серед сучасних методів лікування пацієнтів з ЕД розрізняють консервативні (медикаментозна, вакуумно-констрикторна терапія) та інвазивні (інтракавернозні ін’єкції вазоактивних препаратів і хірургічне відновлення статевої функції). Переваги медикаментозної терапії — простота і зручність застосування, неінвазивність, відсутність больових відчуттів.

Протягом останнього десятиліття можливості медикаментозного лікування значно розширилися, що зумовлено багатьма відкриттями, розробками, насамперед появою препаратів, які містять силденафіл. У разі їх застосування значно покращується кровообіг у кавернозних тілах і посилюється ерекція.

Силденафілу цитрат — діюча речовина препарату НОВІГРА (реєстраційне посвідчення № Р.08.03/07238 від 05.08.2003 р., видане Міністерством охорони здоров’я України) виробництва компанії «Наброс Фарма Лтд.» (Індія). Ексклюзивну дистрибуцію препарату на українському фармацевтичному ринку здійснює компанія «Рейнбо-Лтд». За 10 років діяльності в Україні вона зарекомендувала себе як надійний партнер, здатний гарантувати якість пропонованих лікарських засобів. Підтвердженням цього може слугувати популярність в Україні багатьох препаратів, представлених компанією «Рейнбо-Лтд»: ФЛЮКОЛД, ФЛЮКОЛД-N, КОЛДАКТ, НІМУЛІД, ДОЛАРЕН, КУКА СИРОП ВІД КАШЛЮ тощо.

Таблетка НОВІГРИ містить 25, 50 або 100 мг силденафілу, що дозволяє підібрати оптимальну схему лікування для кожного пацієнта, який надалі сам зможе визначати необхідну дозу препарату відповідно до рекомендацій лікаря та ситуації. Цей лікарський засіб призначений для відновлення порушеної здатності до ерекції та забезпечення природної відповіді на сексуальне збудження.

Фізіологічний механізм ерекції полягає у вивільненні оксиду азоту в кавернозному тілі за сексуальної стимуляції. Оксид азоту активує фермент гуанілатциклазу, що зумовлює підвищення рівня циклічного гуанозинмонофосфату (цГМФ), розслаблення гладких м’язів кавернозного тіла й посилення кровотоку у статевому члені.

Активна речовина силденафіл — потужний селективний інгібітор цГМФ-специфічної фосфодіестерази типу 5 (ФДЕ 5), яка забезпечує розпад цГМФ у кавернозному тілі. Силденафіл не зумовлює прямого розслаблювального впливу на ізольоване кавернозне тіло, однак посилює релаксивну дію оксиду азоту у тканині кавернозного тіла. Активація шляху оксид азоту/цГМФ, що відбувається у разі сексуального збудження, пригнічення ФДЕ 5 під впливом силденафілу зумовлює підвищення рівня цГМФ у кавернозному тілі. Тому для досягнення позитивного фармакологічного ефекту НОВІГРИ необхідна адекватна сексуальна стимуляція.

Після прийому препарату НОВІГРА можливе незначне зниження артеріального тиску, що пояснюється вазодилатаційним ефектом силденафілу і, очевидно, відбувається внаслідок підвищення рівня цГМФ у гладких м’язах судин. Препарат швидко всмоктується.

НОВІГРУ приймають всередину в дозі 25 або 50 мг за 1 год до статевого акту. За умови нормальної переносимості дозу можна підвищити до 100 мг. Максимальна доза становить 100 мг 1 раз на добу. В осіб похилого віку і пацієнтів з нирковою недостатністю тяжкого ступеня (кліренс креатину нижчий від 30 мл/хв) або з порушеною функцією печінки початкова доза становить 25 мг.

Для діагностики порушення ерекції, з’ясування її причин та вибору адекватного лікування потрібно зібрати повний анамнез і провести ретельне фізичне обстеження пацієнта. Необхідно пам’ятати, що сексуальна активність може становити певний ризик для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Тому перед початком їх лікування з приводу порушення ерекції обов’язковим є проведення кардіологічного обстеження для максимального зниження ризику серцево-судинних ускладнень. Усі лікарські засоби, призначені для усунення порушень ерекції, обережно застосовують у пацієнтів з анатомічною деформацією статевого члена, наприклад при ангуляції, кавернозному фіброзі (хвороба Пейроні).

Підвищена чутливість до компонентів, одночасне застосування донаторів оксиду азоту або нітратів у будь-яких формах, дитячий вік (до 14 років), стан, коли сексуальна активність не рекомендована, є протипоказаннями для застосування препарату. До з’ясування індивідуальної реакції на засіб НОВІГРА не рекомендується керувати автотранспортом і виконувати роботи з використанням потенційно небезпечних механізмів.

НОВІГРА відпускається за рецептом, термін придатності — 2 роки за дотримання умов зберігання.

Препарат НОВІГРА здатний позбавити пацієнтів з ЕД цієї проблеми, яка може спричинити виникнення багатьох інших.

Компанія «Рейнбо-Лтд» у своїй діяльності й надалі орієнтуватиметься на забезпечення лише якісними та доступними для широкого кола споживачів лікарськими засобами.?o

Олександр Сіроштан

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Дона

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті