Урядом затверджено пакет законопроектів, які змінять українську медицину назавжди (ОНОВЛЕНО)

08 Липня 2015 6:00 Поділитися

Олександр Квіташвілі7 липня 2015 р., виступаючи з вітальним словом перед учасниками чергового засідання Громадської ради при МОЗ України, міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі повідомив, що сьогодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав для подання до Верховної Ради України пакет законопроектів щодо реформування національної системи охорони здоров’я. Ці 6 документів (які були напрацьовані МОЗ України і передбачають внесення змін до низки законів, зокрема, передбачають автономізацію закладів охорони здоров’я, а також зміни в підходах до фінансування медичних послуг), на думку міністра, дозволять назавжди змінити на краще українську медицину.

Також — як у форматі монологу, так і відповідаючи на численні запитання із зали, — посадовець пояснив обставини своєї можливої відставки, відзвітував про основні досягнення та проблеми в роботі відомства за час його керівництва, охарактеризував зроблене й окреслив можливі подальші перспективи галузі.

Додамо, що протягом засідання в декількох виступах пролунали схвальні відгуки щодо діяльності міністра О. Квіташвілі, також з президії було повідомлено про низку письмових звернень на підтримку нинішнього міністра, поданих окремими інститутами громадянського суспільства, що є членами Громадської ради при МОЗ України. А після засідання, — коментуючи для нашого видання інформацію, що з’явилася з цього приводу в ряді ЗМІ, — голова Громадської ради при МОЗ України Максим Іонов уточнив, що процедурно питання про висловлення довіри або недовіри міністру Громадською радою не розглядалося, голосування щодо нього не було. Натомість розпочато процес підготовки клопотання на підтримку міністра охорони здоров’я О. Квіташвілі на рівні не тільки окремих членів, але й усієї Громадської ради при МОЗ України.

Докладніше про це читайте найближчим часом на сайті www.apteka.ua та на шпальтах «Щотижневика АПТЕКА».

Пилип Снєгірьов,
фото Сергія Бека

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті