Доопрацьовано проект змін до розмірів квот на відвантаження спирту етилового для виробництва ліків

15 Липня 2015 2:25 Поділитися

Доопрацьовано проект змін до розмірів квот на відвантаження спирту етилового для виробництва ліків14 липня на офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено доопрацьований з урахуванням вмотивованих пропозицій громадськості та профільних асоціацій виробників ліків проект постанови КМУ, яким пропонується внести зміни до розмірів щорічних квот на відвантаження суб’єктам підприємницької діяльності спирту етилового, що використовується для виробництва лікарських засобів, затверджених постановою КМУ від 05.01.2011 р. № 19.

Так, проект документа передбачає збільшення квот для ряду підприємств.

Також пропонується розширити перелік виробників, яким надаються такі квоти. Натомість 8 підприємств пропонується вилучити з переліку суб’єктів господарювання, яким надаються квоти на відвантаження спирту етилового.

Нагадаємо, що наприкінці червня під головуванням заступника міністра охорони здоров’я України Віктора Шафранського відбулася нарада за участю фахівців Державної фіскальної служби України, Державної служби України з лікарських засобів, представників виробників спиртовмісних лікарських засобів, профільних асоціацій, під час якої було обговорено проблемні питання виробництва та квотування відвантаження етилового спирту, а також стратегічні напрямки розвитку галузі.

Під час заходу у тому числі обговорювався проект змін до постанови КМУ від 05.01.2011 р. № 19 «Питання використання спирту етилового для виробництва лікарських засобів», який 15 червня профільним міністерством було винесено на громадське обговорення.

Тоді заступник директора Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів — начальник відділу ліцензування та конт­ролю за виробництвом, обігом спирту та спиртовмісної продукції Державної фіскальної служби України Андрій Коман повідомив, що відомством було опрацьовано проект змін до постанови КМУ № 19 і МОЗ України надано застереження щодо ряду підприємств, яким пропонується надати квоти на спирт.

Таким чином, результатом опрацювання у тому числі наданих Державною фіскальною службою України застережень став винесений 14 липня на громадське обговорення доопрацьований проект урядової постанови.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті