Державною службою акредитовано лабораторію ДІКЯ в м. Києві

 

Під час вручення сертифіката: (зліва направо)  О. Котенко, Н. Паршина, М. Пасічник

Під час вручення сертифіката: (зліва направо) О. Котенко, Н. Паршина, М. Пасічник

10 листопада 2004 р. перший заступник міністра охорони здоров’я — Голова Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення, головний Державний інспектор з контролю якості лікарських засобів Михайло Пасічник вручив начальнику Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів в м. Києві Надії Паршиній сертифікат акредитації лабораторії з аналізу якості лікарських засобів Державної інспекції на право проведення контролю якості та безпеки лікарських засобів відповідно до галузі акредитації. Відповідно до сертифіката лабораторія може використовувати фізичні та хімічні методи (абсорбційна спектрофотометрія в  ультрафіолетовій та видимій областях, тонкошарова хроматографія, потенціометричне титрування тощо), ідентифікація речовин, випробування на граничний вміст домішок, методи кількісного визначення, фармако-технологічні випробування, методи аналізу лікарської рослинної сировини, випробування, викладені у розділі Державної Фармакопеї України «Загальні статті на лікарські форми та субстанції», які внесені у національну частину.

Атестацію та акредитацію лабораторій впроваджено згідно з наказом МОЗ України № 10 від 14.01.2004 р. «Про затвердження Порядку проведення атестації та акредитації лабораторій з контролю якості та безпеки лікарських засобів» (зареєстровано в  Міністерстві юстиції України 30 січня 2004 р. за № 130/8729).

Як зазначила Надія Паршина, отримання сертифіката акредитації — це доказ нового рівня розвитку лабораторії, діяльність якої відповідає сучасним вимогам. Результати аналізів лікарських засобів, які видаються лабораторією, для державних інспекторів є юридичним документом, на основі якого можна робити висновки про якість лікарських засобів і застосовувати відповідні адміністративні дії. Лабораторія підтвердила свою юридичну та фінансову незалежність від виробників, споживачів і розробників лікарських засобів, отже сьогодні вона може бути арбітром для будь-якої зі сторін. «Ми наполегливо працюватимемо далі, досягаючи нових результатів. Стратегічна мета на найближчий час — організувати діяльність лабораторії відповідною до вимог GLP», підкреслив завідувач лабораторією Олександр Котенко. n

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті