Пропонується звільнити від обкладення ПДВ технічні та інші засоби реабілітації для інвалідів та інших пільгових категорій населення

27 Липня 2015 3:08 Поділитися

Пропонується звільнити від обкладення ПДВ технічні та інші засоби реабілітації для інвалідів та інших пільгових категорій населення31.07.2015 р. на офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект постанови КМУ, яким пропонується внести зміни до переліку медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків, затвердженого постановою КМУ від 03.09.2014 р. № 410 (далі — Перелік). Проект документа розроблено з метою врегулювання проблемних питань, що виникають під час застосування ставки податку на додану вартість до технічних та інших засобів реабілітації, оскільки Перелік містить позиції, що стосуються таких засобів, але операції з постачання і послуги з ремонту та доставки яких відповідно до постанови КМУ від 02.02.2011 р. № 79 «Деякі питання реалізації підпункту 197.1.3 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України» звільнені від обкладання податком на додану вартість.

Так, проектом документа пропонується доповнити перелік приміткою такого змісту:

«**Крім технічних та інших засобів реабілітації для інвалідів та інших пільгових категорій населення, на яких поширюється дія постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 79 «Деякі питання реалізації підпункту 197.1.3 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України» (Офіційний вісник України, 2011 р., № 10, ст. 456).».

А в тексті Переліку передбачається позначити даною приміткою медичні вироби, які стосуються засобів реабілітації інвалідів та інших пільгових категорій населення. Зокрема, це коляски інвалідні, з двигуном або без двигуна чи з іншим механізмом для пересування; пристрої ортопедичні, у тому числі милиці та тростини-милиці та ін.

Нагадаємо, 02.07.2015 р. на офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект постанови КМУ, яким передбачається встановити та затвердити перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7%, у вигляді Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення, та медичних виробів і допоміжних засобів, щодо яких складено декларацію або видано сертифікат, або складено заяву щодо медичних виробів особливого призначення, або заявку щодо медичних виробів для діагностики in vitro, призначених для оцінки характеристик, згідно з вимогами відповідних технічних регламентів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті