Робоча зустріч в ЄБА

Зустрічі членів комітету з охорони здоров’я Європейської бізнес-асоціації з керівництвом Міністерства охорони здоров’я стають традиційними. Чергове спілкування членів комітету з заступником міністра охорони здоров’я Віктором Рибчуком відбулося 26 квітня 2005 р. у приміщенні Європейської бізнес-асоціації.

Віктор Рибчук розповів присутнім про перші кроки МОЗ України на шляху реформування галузі. Зокрема він зазначив, що завершено роботу по підготовці для Державної митної служби інформації про склад зареєстрованих в Україні лікарських засобів. Ці матеріали стануть в нагоді митникам для визначення коду лікарського засобу згідно з УКТ ЗЕД під час його ввезення на територію України. Це стане одним із кроків для вдосконалення процедури митного оформлення імпортних медикаментів. Крім того, МОЗ спільно з Державною митною службою опрацьовує документ, який визначатиме введення нульової ставки мита на ряд субстанцій (близько 400 найменувань).

Заступник міністра поінформував про зміни в процедурі державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів. Відповідна постанова КМУ перебуває на етапі затвердження. Розпочато перегляд наказу МОЗ України № 220, який відповідно до постанови визначатиме порядок державної реєстрації. Порядок буде гармонізовано з процедурами реєстрації, прийнятими у країнах Євросоюзу, що передбачає перш за все підвищення вимог до реєстраційного досьє, зокрема даних про ефективність та безпеку лікарських засобів.

Під час зустрічі в ЄБА

Під час зустрічі в ЄБА

Міністр охорони здоров’я підписав наказ МОЗ України, яким затверджено положення про Національний перелік основних лікарських засобів та про експертну раду з формування, внесення змін та доповнень до Національного переліку. Він знаходиться на реєстрації в Міністерстві юстиції. Основою для формування Національного переліку стане перелік Основних лікарських засобів ВООЗ. Остаточне рішення про включення до переліку тих чи інших лікарських засобів має приймати Експертна рада за поданням експертних груп. Національний перелік стане основою для формування державних замовлень, компенсації витрат за безоплатними та пільговими рецептами, тендерних закупівель за бюджетні кошти, оснащення закладів охорони здоров’я та створення формулярів.n

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*