З професійним святом — Днем фармацевтичного працівника!

16 вересня 2005 р. у Міністерстві охорони здоров’я України з нагоди Дня фармацевтичного працівника відбулася прес-конференція, в якій взяли участь в.о. міністра охорони здоров’я Микола Поліщук, заступника міністра Віктор Рибчук, генеральний директор ВАТ «Фармак» Філя Жебровська та президент Всеукраїнської аптечної мережі Валентина Москаленко.

Микола Поліщук звернувся до працівників фармацевтичної галузі з вітанням:

Щиро вітаю вас з професійним святом — Днем фармацевтичного працівника!

Щодня ви поруч із людьми і працюєте для людей, приходите на допомогу мільйонам українців, а нерідко ваші порада і добре слово — важлива допомога людям у болях і недугах. Щиро дякую вам за це віддане служіння обраній професії, життєву позицію і нелегку працю.

Держава, зі свого боку, не забуває і про вас: намагається сприяти розвитку вітчизняних фармацевтичних підприємств; забезпечено в цілому достатній доступ населення до широкого асортименту лікарських засобів через розгалужену систему аптечних закладів; запроваджується система забезпечення якості лікарських засобів на всіх етапах їх обігу — все спрямовано на створення української фармації світового рівня, а це і відповідні умови праці, і зарплата, і рівень життя фармацевтів.

Сердечно бажаю вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, щастя, вірних друзів, добра й благополуччя. Нехай завжди будуть із вами вдячність і шана людська.

Добрих Вам успіхів та професійних здобутків задля здоров’я українського народу!

До кого ж звертався міністр, якою є сьогодні фармація? За нижченаведеними показниками — численна армія професіоналів, які щоденно стоять на варті захисту здоров’я наших громадян.

Ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів мають 137 суб’єктів господарювання; з оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами — 5246. В Україні нараховується 22 530 аптечних закладів, 9147 із них — аптеки, 6846 — аптечні кіоски, 5488 — аптечні пункти та 1049 — аптечні склади (бази), які їх обслуговують. У середньому по Україні один такий склад обслуговує понад 20 точок роздрібної торгівлі.

Виробництво лікарських засобів здійснюють 1147 аптек, тобто кожна восьма аптека, і при цьому тільки кожна четверта з них має асептичні умови. Більшість аптек, які здійснюють виробництво ліків, знаходяться в комунальній власності (68%). У середньому одна аптека разом з аптечним пунктом обслуговують 3,3 тисяч осіб.

Серед усіх суб’єктів господарювання, що здійснюють забезпечення населення лікарськими засобами, 81,2% із них здійснюють тільки роздрібну торгівлю лікарськими засобами, 13% ліцензіатів — тільки оптову торгівлю медикаментами, 5,8% суб’єктів господарювання провадять оптову та роздрібну діяльність. n

Учасники прес-конференції

Учасники прес-конференції

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ ГАЛУЗІ, ДОРОГІ КОЛЕГИ!

Вітаю вас із Днем працівника фармацевтичної галузі. Встановлення державою професійного свята — це визнання соціальної важливості вашої самовідданої праці з метою забезпечення населення і закладів охорони здоров’я ефективними та якісними лікарськими засобами.

Створення вченими країни нових лікарських препаратів і виробництво значної кількості лікарських засобів, що раніше забезпечувалися лише імпортними поставками, впровадження на вітчизняних підприємствах сучасного обладнання та нових технологій, розвиток роздрібної аптечної мережі стали можливими завдяки утвердженню нашої державності, що засвідчує новий рівень розвитку фармацевтичної галузі.

Нині, коли ми прагнемо зробити прорив у виробництві лікарських засобів відповідно до міжнародних стандартів для забезпечення населення ефективними та високоякісними лікарськими засобами європейського рівня, зростає роль вчених, менеджерів, інженерів та робітників фармацевтичних підприємств, провізорів і фармацевтів аптечної мережі.

Роботи у фармацевтичній галузі ще дуже багато. Це потребує оптимального поєднання зусиль вчених і працівників, удосконалення законодавчого забезпечення галузі та творчої самовідданої праці.

Бажаю міцного здоров’я, злагоди і благополуччя у ваших сім’ях. Нових вам творчих звершень, дорогі колеги!

Голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення розвитку фармації та здійснення фармацевтичної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, доктор фармацевтичних наук, член політвиконкому Народної партії
Михайло Сятиня

ДОРОГІ ДРУЗІ!

З нагоди Дня фармацевтичного працівника хочу привітати всіх, хто своєю самовідданою працею щодня піклується про головну цінність людини — здоров’я! Своєю складною і дуже відповідальною працею провізори та фармацевти, не шкодуючи сил і душевного тепла, прагнуть допомогти всім, хто приходить до них за порадою і допомогою.

Бажаю всім колегам міцного здоров’я, щастя, добробуту у ваших родинах, а також ніколи не втрачати людяності і щирості. Нехай добро, яке ви робите, сторицею повертається до вас!

Низький вам уклін!

З повагою, виконавчий директор
Галицької фармацевтичної асоціації
Неля Бик

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті