Одеські правоохоронці викрили факт реалізації ліків без ліцензії

10 Вересня 2015 11:38 Поділитися

Одеські правоохоронці викрили факт реалізації ліків без ліцензіїЯк інформує Білгород-Дністровський міський відділ ГУМВС України в Одеській області, працівники міліції отримали інформацію про те, що кілька аптечних закладів, розташованих у Затоці, реалізують лікарські засоби без відповідного дозволу.

Правоохоронці місцевого відділення міліції спільно з представниками Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків та Управління протидії злочинності у сфері економіки здійснили перевірку вказаних об’єктів.

Під час перевірки інформації було встановлено, що в 3 закладах відсутня ліцензія на роздрібну торгівлю ліками. Їх власником виявився житель міста, якого вже притягували до адміністративної відповідальності за порушення законодавства.

Вилучено лікарських засобів на суму більше ніж 160 тис. грн. Окрім ліків, були вилучені грошові кошти в сумі 5697 грн.

Відносно приватного підприємця складено протокол за ст. 164 (порушення порядку господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від 2 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіска­цією продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Наше видання вже повідомляло про зупинку ліцензування господарської діяльності в сфері обігу лікарських засобів у зв’язку із ліквідацією Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужба). Натомість Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками не створена. Але в той же час тривають перевірки з боку правоохоронців.

Відповідно до роз´яснення Державної регуляторної служби від 4 вересня, Держлікслужба України має продовжувати виконувати функції органу ліцензування до моменту завершення здійснення заходів з утворення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

За матеріалами www.mvs.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті