MENOTEST™ від «Фармаско» допоможе передбачити менопаузу

Різноманітні імунохроматографічні тести для експрес-діагностики з серії «ЛАБОРАТОРІЯ В КИШЕНІ», запропоновані відомою українською медичною компанією «ФАРМАСКО», вже давно добре відомі вітчизняним лікарям і споживачам. Щороку компанія виводить на ринок нові тест-системи, що дають можливість медичним фахівцям мати у своєму арсеналі більш широкий спектр інструментів, які допомагають легко встановити правильний діагноз та призначити необхідне лікування. Найвідомішими брендами «ФАРМАСКО» є тестові системи для використання в гінекології (ULTRA, SOLO, DUET, SECRET), для діагностики інфекційних хвороб (CITO TEST), а також для виявлення в організмі наркотичних речовин (SNIPER). Цього року проект «ЛАБОРАТОРІЯ В КИШЕНІ» отримав визнання на загальноукраїнському рівні: яскравою подією для компанії «ФАРМАСКО» стало отримання престижної нагороди за підсумками VII щорічного конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі «Панацея–2006» у номінації «Проект року». В серпні наше видання розповідало про новий тест на овуляцію SOLO mini (див. «Щотижневик АПТЕКА № 30 (551) від 07.08.2006 р.), а сьогодні асортимент продуктів гінекологічної серії поповнився ще однією новинкою — швидкісним тестом для визначення періоду менопаузи MENOTEST.

Менопауза або, як ще називають цей фізіологічний стан-клімакс, є природним явищем, що пов’язане з поступовою зміною з віком гормонального фону організму жінки. У більшості випадків менопауза настає у віці 40–55 років, але інколи трапляються випадки раннього чи пізнішого її настання. Клімактеричний період можна умовно поділити на три стадії: пременопауза, власне менопауза та постменопауза. Кожна стадія має певні особливості.

Пременопауза може тривати від 2 до 10 років безпосередньо перед менопаузою. В цей час в організмі жінки рівень естрогенів поступово знижується, тим часом підвищується рівень фолікулостимулюючого гормону (ФСГ). Такі зміни гормонального фону здатні викликати певні клінічні симптоми, які є проявами пременопаузи. В цей період відмічають поступове збільшення інтервалів між менструаціями, скорочення їх тривалості та зменшення менструальної крововтрати. Пременопауза може супроводжуватися зміною настрою, дратівливістю, стомлюваністю, збудженістю, сухістю слизової оболонки піхви, зниженням лібідо, порушенням сну тощо.

 MENOTEST™ від «Фармаско» допоможе передбачити менопаузу

Менопаузою називають період після останньої менструації і відсутність її протягом наступних 12 місяців. Організм жінки майже припиняє продукувати естрогени, відповідно відмічають відносно високий рівень ФСГ. На цій стадії існує досить висока ймовірність виникнення порушень, пов’язаних із обміном речовин — атеросклерозу, остеопорозу, переломів кісток, а також гіпертонічної хвороби та інфаркту міокарда.

Період постменопаузи починається після 12 місяців відсутності менструації та триває до кінця життя. Рівень ФСГ у цей період залишається підвищеним, але вищезазначені симптоми зникають. У разі, якщо деякі симптоми залишаються, необхідна консультація лікаря.

Із метою попередження розвитку захворювань, пов’язаних з наближенням клімактеричного періоду, лікарю вкрай важливо своєчасно визначити настання менопаузи, щоб запропонувати пацієнтці відповідне лікування. Саме з такою метою було створено швидкісний струменевий тест для визначення менопаузи MENOTEST, принцип дії якого полягає в якісному визначенні вмісту ФСГ у сечі шляхом імунохроматографічного аналізу. MENOTEST дає можливість надійної діагностики ранньої та передчасної менопаузи неінвазивним шляхом у домашніх умовах чи безпосередньо на прийомі в лікаря. Результати порівняльних клінічних досліджень тест-системи MENOTEST, виробник якої канадська компанія IND Diagnostics Inc., довели її відносно велику чутливість та специфічність (понад 99%). Апробацію MENOTEST в Україні успішно провели на базі 2-го київського пологового будинку.

MENOTEST простий у використанні. Достатньо лише спрямувати струмінь сечі на кінчик тестової системи протягом 10 с чи зібрати сечу у чисту ємність та занурити в неї кінчик системи на 10 с. Перевірити результат можна вже через 10 хв, але не пізніше ніж через 20 хв після забору зразка. Здійснюється контроль візуально та не потребує використання додаткового інструментарію. Позитивним вважають результат, коли у віконці з’являються дві червоні смужки (контрольна і тестова) однакової інтенсивності забарвлення або коли тестова смужка темніша за контрольну. Якщо тестова смужка світліша за контрольну або взагалі відсутня (за наявності контрольної), то результат — негативний. Тест вважається недійсним, якщо у віконці для результату контрольна смужка не з’являється взагалі, навіть якщо є тестова. Це можливо, коли було використано недостатню кількість сечі чи не дотримано процедури тестування. В такому випадку тестування варто повторити, використовуючи новий тест.

Для тестування потрібно використовувати ранкову сечу, в якій вміст ФСГ є найвищим. У зв’язку з цим з вечора та вночі не слід вживати багато рідини, щоб не зменшити концентрацію гормону. Також слід зауважити, що прийом пероральних контрацептивів та замісна гормональна терапія можуть вплинути на результат тестування та спричинити його неточність.

В одній упаковці MENOTEST не випадково 2 тест-системи. Рівень ФСГ суттєво коливається протягом менструального циклу, тому для безпомилкового встановлення діагнозу потрібно провести саме два тестування, але другу процедуру необхідно проводити не раніше ніж через тиждень після першої. Інтерпретація результатів тестування проводиться за наявності інтенсивного забарвлення тестових смужок у віконці результату. Остаточну інтерпретацію повинен проводити лікар, який, беручи до уваги наявність тих чи інших симптомів, зможе поставити правильний діагноз та аргументувати призначення замісної гормональної терапії чи іншого лікування.

Медична компанія «ФАРМАСКО» приділяє велику увагу зручності у використанні своєї продукції та її належному просуванню на ринку. Упаковка MENOTEST має привабливий зовнішній вигляд, містить інструкцію з використання українською та російською мовами, спеціальний календар для жінок, а також інформацію про інші тест-системи, що пропонують споживачам. «ФАРМАСКО» активно співпрацює з багатьма дистриб’юторськими компаніями, а для працівників аптечних закладів компанія постійно проводить заохочувальні акції, за участь у яких провізори та фармацевти мають можливість отримати різноманітні чудові подарунки. o

УВАГА! АКЦІЯ!
Купуючи протягом місяця чи накопичуючи протягом усього терміну дії акції будь-який набір тестів із асортименту компанії «ФАРМАСКО» на суму 650 грн., аптека автоматично отримує дисконтну картку номіналом 50 грн. для здійснення покупок у магазині побутової техніки «Фокстрот» у вашому місті.
Акція триває до 31 грудня 2006 р.
Схему участі в акції слід погодити з менеджерами компаній-дистриб’юторів при закупівлі.
Гаряча лінія медичної компанії «ФАРМАСКО» з питань акцій: (044) 466-30-54

За додатковою інформацією щодо тесту для визначення менопаузи
MENOTESTта іншої продукції
медичної компанії «ФАРМАСКО» звертайтеся за адресою:
ТОВ «ФАРМАСКО»
01133, Київ, вул. Щорса, 31
тел.: (044) 537-08-04,
522-87-91, 466-30-94
e-mail: [email protected]
www.pharmasco.com

Віталій Шевченко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті