Геннадій Москаль звернувся до Генпрокуратури з проханням надати правову оцінку МОЗ України за роздуту псевдосенсацію про поліомієліт

29 Вересня 2015 3:43 Поділитися

Геннадій Москаль звернувся до Генпрокуратури з проханням надати правову оцінку МОЗ України за роздуту псевдосенсацію про поліомієлітЖодного випадку поліомієліту на Закарпатті не виявлено. Повідомлення керівництва МОЗ України про «спалах» цього небезпечного поліовірусу виявилися недостовірними. Про це повідомляє Генадій Москаль, голова Закарпатської обласної держадміністрації, на своєму сайті moskal.in.ua.

«Є обґрунтовані підозри, що псевдосенсація була роздута цілеспрямовано», — вважає голова Закарпатської ОДА. Велику партію вакцини проти поліомієліту, закуплену ЮНІСЕФ за кошти канадського Уряду, фахівці МОЗ зберігали з порушенням температурного режиму. Її отримали розмороженою, після чого повторно заморозили, хоча це заборонено інструкцією для медичного застосування.

«А далі повторно заморожену вакцину вирішили швиденько використати, для чого й було організовано інформаційну атаку про «спалах поліомієліту на Закарпатті». Щоб провести свій сумнівний експеримент, заступники міністра охорони здоров’я телефонували в Ужгород й вимагали від головних лікарів підтвердження діагнозу «поліомієліт», погрожуючи їм звільненням. Однак наші фахівці не піддалися на тиск, і згодом їхню правоту підтвердили результати експертиз і досліджень. Я звернувся до Генпрокурора України з проханням дати правову оцінку керівництву МОЗ, яке роздувши псевдосенсацію з поліомієлітом на Закарпатті, добряче зіпсувало імідж України у Європі» – зазначив Г. Москаль.

Нагадаємо, раніше наше видання повідомляло, що 11 вересня МОЗ України розмістило на своєму офіційному сайті два листи — від ВООЗ та «Sanofi Pasteur», намагаючись за їх допомогою довести, що допускається повторне замороження вакцини ОПВ. Проте, ці листи не мають юридичної сили, а інструкція для медичного застосування препарату та календар щеплень навпаки мають юридичну силу. Тому наразі незрозуміло, на підставі яких документів МОЗ ініціюватиме застосування повторно замороженої вакцини ОПВ у регіонах та ще й з порушенням вимог календаря щеплень.

За матеріалами http://moskal.in.ua/

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті