Суд відмовився відправити під домашній арешт президента Національної академії медичних наук України (оновлено)

08 Жовтня 2015 5:13 Поділитися

Президент Національної академії медичних наук України «почистив» бюджет закладу на 5млрд грн.Президент Національної академії медичних наук України (НАМНУ) Андрій Сердюк за 4 роки керівництва «вийняв з бюджету» академії більше 5 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління БФ «Пацієнти України» Дмитро Шерембей.

Як він зазначає, А. Сердюк займався розкраданням грошей разом з колишнім Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим та народним депутатом України, членом парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтеєвою. «Він дав свідчення, що М. Азаров його змусив», — написав Д. Шерембей і додав, що це тільки попередня оцінка суми слідством.

7 жовтня, в Шевченківському районному суді м. Київ відбувся суд з обрання запобіжного заходу за однією із справ — за фактом отримання одночасно 2 заробітних плат (як президента НАМНУ та директора ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва АМН України»).

Як повідомляє інформаційне агентство «Укрінформ», Шевченківський районний суд м. Києва відмовив у задоволенні клопотання слідчого прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для А. Сердюка. Про це 7 жовтня «Укрінформу» повідомив його адвокат Микола Банчук.

«Суд відмовив слідчому у клопотанні про обрання запобіжного заходу А. Сердюку у вигляді домашнього арешту», — зазначив він.

У той же час М. Банчук повідомив, що суд зобов’язав його підзахисного з’являтися до слідчого на його вимогу.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами www.ukrinform.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті