Препарати для лікування рідкісних хвороб включено до переліку таких, що закуповуються за бюджетні кошти

Препарати для лікування рідкісних хвороб включено до переліку таких, що закуповуються за бюджетні коштиНа сайті Верховної Ради України оприлюднено текст наказу МОЗ України від 18.09.2015 р. № 606, яким вносяться зміни до Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів (далі — Перелік). Документ набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Як ми вже повідомляли, наказ МОЗ України № 606 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 жовтня за № 1195/27640. Він передбачає доповнення Переліку новими лікарськими засобами для лікування орфанних захворювань, які зареєстровані на території України та зарекомендували себе як ефективні та безпечні, а саме:

  • агалсидаза бета;
  • алглюкозидаза альфа;
  • нітизинон.

Зазначені лікарські засоби зареєстровані Управлінням з контролю за харчовими продуктами і лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) та Європейським агентством з лікарських засобів (European Medicines Agency — EMA) і застосовуються для лікування рідкісних (орфанних) захворювань. Так, агалсидаза бета — для терапії хвороби Фабрі, алглюкозидаза альфа — хвороби Помпе, нітизинон — тирозинемії. Дані патології включено до переліку рідкісних (орфанних) захворювань, затвердженого наказом МОЗ України від 27.10.2014 р. № 778.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті