Проект постанови КМУ «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності для безпеки життя і здоров’я населення з визначенням періодичності здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони здоров’я»

«Щотижневик АПТЕКА» для публічного обговорення пропонує проекти нормативно-правових актів. Ви маєте можливість взяти участь у відкритій дискусії на  шпальтах газети. Пропозиції, зауваження та побажання просимо надсилати за адресами:
01021, Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, е-mail: [email protected], тел.: (044) 253-61-94 — Міністерство охорони здоров’я України; 01011, Київ, вул. Арсенальна, 9/11, e-mail: [email protected] — Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва.

ПОВІДОМЛЕННЯ

На публічне обговорення виноситься проект постанови КМУ «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності для безпеки життя і здоров’я населення з визначенням періодичності здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони здоров’я» розроблений на  виконання доручення КМУ від 19.06.2007 р. № 26363/2/1-07 до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності і має на меті збалансування заходів державного нагляду у сфері охорони здоров’я відповідно до ступеня ризику виникнення умов, що несуть загрозу життю та здоров’ю населення шляхом впровадження механізму розподілу суб’єктів господарювання на певні категорії (ступені ризику) та визначення періодичності здійснення заходів державного нагляду залежно від ступеня ризику.

Проект постанови спрямований на:

– створення єдиного підходу до планування заходів державного нагляду;

– забезпечення плановості та прозорості заходів державного нагляду;

– підвищення рівня відповідальності інспекторського нагляду;

– удосконалення системи державного нагляду щодо додержання ліцензіатами законодавства у сфері ліцензування;

– поліпшення якості надання медичної допомоги за рахунок вилучення з ринку медичних послуг закладів охорони здоров’я з невідповідними ліцензійним вимогам рівнями матеріально-технічного забезпечення;

– оптимізацію мережі закладів за рахунок відповідної реорганізації та перепрофілізації закладів, які не відповідають вимогам Ліцензійних умов;

– розвиток добросовісної конкуренції на ринку медичних послуг;

– передбачення захисту інтересів споживача (пацієнта) на основі стабільного забезпечення відповідного рівня якості медичної допомоги;

– створення умов для реалізації прав громадян на доступність та якість медичних послуг в закладах охорони здоров’я усіх форм власності.

Пропозиції та зауваження щодо положень постанови просимо надсилати за адресами:

– 01021, Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, е-mail: [email protected], тел.: (044) 253-61-94 — Міністерство охорони здоров’я України;

– 01011, Київ, вул. Арсенальна, 9/11, e-mail: [email protected] — Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 15.10.2007 р. у письмовому та/або електронному вигляді.

(Прим. ред. — дата опублікування на сайті МОЗ України (www.moz.gov.ua) — 22.10.2007 р.)

Абзац


Документ в форматі PDF

Для ознайомлення необхідно використовувати Adobe Acrobat Reader, який можна безкоштовно отримати на сервері Adobe.


Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*