Питання створення незалежного агентства із закупівлі ліків розглянуто Урядом (оновлено)

11 Листопада 2015 4:52 Поділитися

Питання створення незалежного агентства із закупівлі ліків розглянуто Урядом11 листопада під час засідання Уряду міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі представив проект постанови щодо створення незалежного агентства із закупівлі лікарських засобів і медичних виробів з незалежною від міністерства та Уряду наглядовою радою, яка забезпечуватиме прозорість торгів.

Коментуючи представлений проект урядової постанови, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що ініціатива МОЗ України дозволить «вивести з міністерства грошові потоки».

Зазначимо, що в порядку денному засідання КМУ розгляд цього проекту документа не стояв.

«Ми сьогодні виносимо на розгляд Уряду проект постанови, яким створюється незалежне агентство із закупівель лікарських засобів. Це вже другий крок до нашої мети, щоб винести функцію закупівель зі сфери діяльності міністерства, тому що міністерство не є закупівельної конторою, воно має займатися політикою, реформами. А технічні речі, такі як закупівля, забезпечення людей ліками, слід робити за межами міністерства», — підкреслив О. Квіташвілі.

За його словами, незалежне агентство визначатиме, які лікарські засоби необхідно закупити. «Буде своя технічна група, будуть свої експерти, в МОЗ працює дуже сильна група міжнародних експертів, які нам допомагають правильно вибудувати цю систему. Нарешті найбільша проблема — проблема закупівель вирішиться», — додав міністр.

«Ми виводимо це зараз в незалежне агентство. Коли ми кажемо слово «незалежне», то це означає, що ми там створюємо наглядову раду з міжнародним представництвом, яке фактично буде здійснювати контроль за закупівлями. Тобто, ви передбачаєте формування наглядової ради, яка буде незалежна від міністерства і від Уряду, яка буде здійснювати закупівлі виключно за прозорими конкурсними процедурами, у тому числі і через міжнародні організації?», — поцікавився А. Яценюк.

«Абсолютно правильно», — відповів О. Квіташвілі.

Нагадаємо, що 28 жовтня під час засідання Уряду А. Яценюк наголосив на необхідності вивести зі сфери відповідальності МОЗ України функцію закупівлі лікарських засобів і звернувся до міністра з проханням винести рішення про створення незалежного національного агентства із закупівлі лікарських засобів на найближче засідання Уряду. 4 листопада це питання не розглядалося.

Чи було прийнято урядову постанову щодо створення незалежного закупівельного агентства, наразі невідомо. Про перебіг подій навколо цієї ситуації ми інформуватимемо наших читачів.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті