«Зупиніть чорне рейдерство!»

На сторінках кожного з останніх номерів «Щотижневика АПТЕКА» у рубриці «Судова влада» ми відслідковуємо перебіг боротьби вітчизняних фармвиробників, зокрема їх лідера «Фармацевтичної фірми «Дарниця», за доведення законності своїх майнових прав. Сьогодні ми наводимо передрук відкритого листа з цього приводу, опублікованого газетою «Демократична Україна» від 4 жовтня 2007 р. та ще деякими ЗМІ.

Президенту України Ющенку В.А.
Прем’єр-міністру України Януковичу В.Ф.
Секретарю РНБО Плющу І.С.
В.о. Голови Служби безпеки України Наливайченку В.О.
Міністру внутрішніх справ України Цушку В.П.
Міністру охорони здоров’я України Гайдаєву Ю.О.
Голові Федерації профспілок України Юріну О.В.
Засобам масової інформації

Відкритий лист
28.09.2007р.
Шановні керівники держави!

Ось уже четвертий місяць флагман національної фармації ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» зазнає брутальних спроб рейдерського захоплення. Для досягнення своєї мети рейдери використовують усі можливі і, здавалося б, неможливі засоби: від рішень підкуплених судів, фальшування документів й аж до шантажу й брутальної сили. І це не одинокий факт розбою та звичайного бандитизму в Україні. Ще від початку 90-х триває переділ та захоплення власності в нашій державі. Олігархічні клани обдерли народ, привласнивши те, що за законами соціальної справедливості мало б належати всім, а раніше було загальнодержавною власністю. В останні ж роки неймовірно активізувалося повторне явище рейдерства, що, на жаль і сором, стало невід’ємною складовою нашого життя. Не перераховуватимемо тут усіх захоплених бандитами підприємств — не вистачить місця; всі ці назви оприлюднено на сторінках періодики та в Інтернеті.

Велику стурбованість і тривогу викликає і той факт, що навіть найвищі органи державної влади або ж вельми кволо реагують, або й зовсім не реагують на тотальну рейдерську практику наших днів. Інколи здається, що в Україні взагалі немає ніякої влади, і чиєюсь злою волею її віддано на розграбування та знищення. Щоб і жодного спогаду не лишилося про законних власників, щоб біль несправедливості, наруги та кривди запікся у людських серцях. Щоб пограбовані, обдурені й знедолені, засліплені жадобою помсти люди почали чинити самосуд над кривдниками. Що це таке і що з цього виходить, ми знаємо, бо історія людства містить у собі жахливі і криваві сторінки, на яких торжествує насильство, яке відлунюється в часі і поколіннях упродовж століть.

Здавалося б, Українська держава може тільки радіти від здобутків національної фармації. Логічним було б за такої ситуації мати важливі державні преференції для цієї галузі, адже кожен господар береже курей, які несуть золоті яйця. Але держава не тільки не опікується цією галуззю, а й не обороняє її від злодіїв, що владарюють у нашому українському домі.

Свідчення цього — тисячі захоплених підприємств, майже легальні бандитські зграї, які діють під прикриттям органів законодавчої, виконавчої та судової влади, а також правоохоронних органів. Створюється враження, що рейдерство давно вже легітимізовано в Україні. І тільки ми, поодинокі наївні люди, про те нічого не знаємо.

У той час, коли національна фармацевтика досягла помітних успіхів для якомога ширшого задоволення потреб населення України у безпечних, якісних та ефективних лікарських засобах, рейдерські угруповання почали атаку проти всієї галузі. Чи не всі відомі фармацевтичні підприємства (ЗАТ «НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», Корпорація «Артеріум», ВАТ «Фармак», ТОВ «Фарма Старт», ВАТ «ІнтерХім») взяті на приціл рейдерськими бандами і відчувають на собі специфічне зацікавлення та шпигунство з метою заволодіння конфіденційною інформацією підприємства, що завжди передує рейдерським наскокам. А ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», яка стала першим з усіх фармацевтичних підприємств України об’єктом нападу, відстоює себе не тільки в судах, а й у фізичному протистоянні нападникам, які намагалися перешкодити навіть загальним зборам акціонерів. Це тільки найсвіжіший факт з історії оборонної війни, яку веде «Фармацевтична фірма «Дарниця» зі знавіснілими бандитами, які не бояться артикулювати погрози, кому з керівництва підприємства «будуть відривати голови» сильними світу сього через їхнє небажання скапітулювати.

Шановні керівники держави та відповідних міністерств і відомств! Чи Ви відчуваєте себе справді тими, ким називаєтеся ! Якщо це справді так, то зупиніть цей бандитизм. У Вашому розпорядженні є всі необхідні засоби впливу. Адже рейдерська війна не лише плодить легіони соціально-економічно покривджених, не лише нищить українську економіку, а й становить величезну загрозу національній безпеці України, ставить під сумнів навіть саму можливість існування справді демократичної, справді правової, в усіх розуміннях повноцінної української держави.

Лауреати Національної премії ім. Тараса Шевченка Іван Драч, Анатолій Дімаров, Юрій Мушкетик, Микола Жулинський, Володимир Яворівський, Володимир Базилевський, Михайло Слабошпицький, Павло Мовчан

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті